Inviterte skiskyttervenner; kjempeartig, cowboyskyting og mye diagonalgang

Til venstre, Vegard Jermstad, Steinkjer skiklubb, hadde invitert skiskyttervenner til heimgården Bjørg i Namdalseid, Tora Lønnebakke Nordberg, Byåsen, Hallvard Killingberg, Opdal IL, Odin Elias Brøndbo-Tronstad, Snåsa, Magnus Riseth Pedersen, Steinkjer skiklubb, Espen Skrattalsrad, Steinkjer skiklubb, Sebastian Hofstad Arntsen, Steinkjer skiklubb og Sigve Havik Nysæter, Stiklestad IL (Foto: Privat)

NAMDALSEID

Vegard Jermstad på Bjørg hadde en fantastisk skiskyttersesong sist vinter og for å holde konkurranseinstinktet ved like, inviterte han forrige helg idrettsvenner heim på gården Bjørg.

– Dette var ei helt privat samling med gode skiskyttervenner. Det var skiskyttere fra Opdal til Stiklestad og Snåsa. Basen hadde vi på setra vår Nilsenget og det var midt i blinken for et herlig opphold, sier Vegard.

På fredag var skiskytterne samlet på Steinkjer skistadion for å trene på rulleski, bli kjent med stadion og ikke minst stående skyting.
– Det skal være junior NM rulleskiskyting her på Steinkjer skisstadion 20.-21. september. Nytt når man blir junior er at man må ha geværet på ryggen hele løpet, det blir stående skyting og lengre løyper. Vi trente mye og vi hadde flere omganger med «cowboyskyting», smiler Vegard.

Ble nysgjerrig: – Hva er «cowboyskyting»?

– Da er vi to skyttere på samme skiva, fem blinker. Vi starter ytterst og den som først får ned den midterste blinken er vinner. Veldig artig dette, smiler han.

Tora Lønnebakke Nordberg og Vegard gjør seg klare til duell.

– Hvorfor en slik samling?

– Jeg inviterte gode idrettsvenner for å holde vennskapet og konkurranseinstinktet ved like. Det ble gode treningsøkter både på rulleski, med skyting og en lang i fjelltur i løpet av helga. Skytetreninger hadde vi også ved gården, vi var på Glada`n på Eide og alle deltok vi på et flott Gladagsløp, sier Vegard.
Skytetrening hadde de også på Bjørg og mor Magnhild Gjelland og far Jan Petter Jermstad laget til et skikkelig grillparty for sultne idrettsutøvere på lørdag.

– De var en herlig, livat og flott gruppe å ha på besøk, sier Magnhild.

Det er mange lokale toppidrettsøvere som har hatt besøk av gode konkurrenter på Namdalseid. Her er det flotte treningsområder både på fjell, i skog, utfordrende myrer og muligheter for mye diagonalgang.
– Søndag inviterte jeg til en skikkelig fjelltur der vi startet på Nilsenget over mange fjelltopper og endte opp på Storsnøheia. På denne turen fikk jeg vist fram flott natur og utsikt mot bygda vår. Vi hadde mange skikkelige diagonaløkter opp fjelltopper bare for å se at det var jo en topp etter denne også, det ble en god treningsdag. Nedturen gikk til Fautgården og Lissvatnet. Kjempefin tur, forteller Vegard med glød i øynene.

Vegard ser ikke bort fra flere slike samlinger, men…
– Nå blir det først skoletur til Island og avslutning på ungdomsskolen. Etter dette blir det å jobbe på gården, prioriterer det, kjekt å hjelpe til heime, sier skiskytteren.

Kanskje disse ungdommene fra Opdal, Byåsen, Stiklestad, Snåsa, Steinkjer og Namdalseid om noen år blir de neste skiskyttere som kjemper helt i skiskyttertoppen?

På Steinkjer skistadion for å trene på ståendeskyting og bli kjent med rulleskiløypa.

 

Fornøyd med treninga var fra venstre Tora Lønnebakke Nordberg, Odin Elias Brøndbo-Tronstad, Hallvard Killingberg og Vegard Jermstad.

 

Bak fjøset på Bjørg var de aktive med «cowboyskyting», her Magnus Riseth Pedersen og Hallvard Killingberg.

 

Som bosted og utgangspunkt for harde treningsøkter var seteren Nilsenget et egnet sted.

 

Mye god mat måtte til, pappa Jan Petter og mor Magnhild var grillmestere.

 

Søndag inviterte Vegard sine gjester på en skikkelig fjelltur med vakker utsikt over bygda. (Foto: Vegard Jermstad).

(Alle foto: Privat).

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse