Fra Tyskland gjennom Norge til fots og med vogn

- Slik drar jeg vogna på 250 kilo når det er oppoverbakke, tungt, men det går. Dette er mitt hjem, smiler Michael Rott fra Tyskland

NAMDALSEID

Michael Rott har gått fra Tyskland til Norge og han drar på ei 250 kilos tung vogn. Dette gjør han for seg selv og sin sønn.

Finnes jobber

Mange har sikkert sett en mann og ei vogn langs vegen de siste dagene. På rasteplassen i Sjøåsen, Rødhammer, møtte vi torsdag i kveldinga på tyskeren Michael Rott, han hadde tatt en lengre pause der.

– Her har jeg verdens største og beste TV, se på dette, smiler han og peker utover Løgnin i solnedgang.

Michael er en naturens mann og trives godt i Norge og Norden. Dette er en drøm som går i oppfyllelse, noe han har tenkt på siden han var liten gutt.

Han viser gjerne fram reiseruta som startet 12. april 2021.

– Turen startet i byen Chemnitz i Tyskland 12. april 2021. Jeg har dratt på den selvlagde vognen gjennom Tyskland til Norge og 15. september stoppet jeg i Hemsedal. Jeg er kokk og i Hemsedal jobbet jeg fram til 7. mai 2022. Har man lyst til å jobbe så finnes det jobber, smiler den blide tyskeren.

Nå har han dratt på den 250 kilo tunge vogna si opp Vestlandet og stedsnavn på vogna viser blant annet Hareid, Sula, Tennfjord, Elnesvågen, Averøy, Kristiansund, Aure, Orkanger til våre nærområder som Åfjord og Roan/Osen.

Hvorfor gjør du denne turen?

Jeg gjør dette for min syke sønn som har hjernekreft. Han er åtte år gammel og han er operert. For tiden går det bra med han. Jeg håper å samle inn penger til sykehus og det som trengs til behandlinger. Jeg gjør det også for min egen del, frisk luft og vakre naturopplevelser. Naturen er min beste venn og man vet ikke hvor gammel man blir. «I make my dream», jeg lever ut drømmen min, lev livet når man kan, sier han og tanken på sønnen driver han videre.

Nå går turen først til Namsos før han legger turen til Rørvik. Fra Rørvik blir det hurtigrutetur til Bodø og derfra til Lofoten hvor han håper å få jobb til over sommeren.

Det blir mye oppoverbakker, er ikke det tungt?

– Jo det er klart det er det, men kommer man på toppen så er det jo unnabakke etterpå. Det gjelder også å se på kartet for å kunne planlegge innkjøp av mat og annet nødvendig som man har behov for. Det kan på enkelte strekninger være langt mellom butikker slik som mellom Osen og Sjøåsen og da gjelder å se framover. Jeg prøver jo å fiske der det er mulig. Når jeg kommer til slike fine steder som her i Sjøåsen blir jeg gjerne opptil tre dager, må jo ha litt hvile også, smiler han.

– Dette er mitt «hjem» på turen. Her sover jeg og vogna er 90 cm bred og to meter lang, akkurat passe, sier Michael.

Den glade vandreren sier han går ofte om natta, i alle fall når det er varme dager og det er også mindre trafikk på natta. Han tilbakelegger 10-15 kilometer på en dag/kveldsstund, men det kan også bli 20-25 kilometer på gode dager.

Hvor går ferden etter Lofoten?

– Jeg satser på å bli i området Lofoten til over vinteren, og jeg håper å komme til Nordkapp i løpet av neste år. Etter da blir det svenske Lappland, Finland, Danmark, Island og Færøyene. Jeg kommer nok aldri til å bosette meg i Tyskland igjen, der er det for mye stress og dårlige lønninger, for å nevne det; veldig mye folk. Satser på jobber i Norge ei tid framover så får man se hva tiden bringer. «Life is good», smiler Michael Rott og vi takker for ei trivelig stund.
Det er rett mange vegfarende som stopper og slår av en prat og mange som vinker og trailere som ofte drar en lang fløytetone.
– God tur videre og lykke til på ferden!

Med selvlaget vest; – Scandinavia tour! Nordic Travel!

 

Han er alltid blid og ser lyst på livet, – har man en drøm så lev den ut! Er budskapet fra Michael Rott.

 

Når været tillater det er det godt med en utepils. – Jeg samler tombokser/flasker langs vegen og har hittil pantet for 1.000 kroner, skjønner ikke at folk kaster penger, sier Michael Rott og nyter solnedgangen på rasteplassen.

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse