Glada`n på Eide i godt vær og med mye folk

Ordfører Steinar Lyngstad overrakte blomster til komiteen ved leder Tove Lise Mork, bak t.v. Geir Sæther, Bodil Berg, Kjetil Hynne, Tore Kaldahl, Ken Morten Brørs og Kjell Idar Hynne

NAMDALSEID

Driftige arrangører har nok en gang gledet bygdefolk og mange andre med et supert Glada`n arrangement. 26 utstillere stilte med mange gode tilbud, loddsalg og forskjellige aktiviteter. Glada`n på Eide er et begrep langt utover kommunegrensen og driftige folk i idrettslaget stiller opp år etter år for å få til denne dagen. Må vel si at de også i år hadde god kontakt med værgudene, for været ble som bestilt for de rundt 450 besøkende som benyttet seg av denne flotte lørdagen på Glada`n. Namdalseid musikklag åpnet med marsjspilling.

– Ingen Gladag uten hornmusikk. Også i år kan vi glede oss over mange flotte boder og det er jo valg i år så mange politiske partier deltar også. Ble sagt at det ligne litt på Løvebakken. Må takke de allsidige pådriverne i Namdalseid idrettslag som orker å ta tak i dette år etter år, sa ordfører Steinar Lyngstad blant annet da han åpnet årets Glada`n arrangement.

Selv om flere politiske partier stilte med stand var det ikke noe mål å skrive om politikk denne dagen. Men i Krf sin stand sto det ei smilende dame fra Namdalseid. Ikke at hun er alene i partiet, men det er ikke alltid det passer flere å henge med.
– Jeg er førstekandidat på Krf sin kommunevalgliste. Står også på Fylkeslista, men det er langt nede. Jeg har et håp om å komme med i kommunestyret, men Fylkestinget er ikke noe mål i så måte. Håper jo selvsagt at Krf kommer i posisjon, smiler en spent Anette Liseter.

Blant de 26 utstiller var det et variert innhold. Her var det både smaker, historie, 4H, tombolaer av mange slag og boder med variert innhold. Herbjørn Kolstad stilte med en stor traktor noe som interesserte både store og små. Namdalseid musikklag og songlag stilte med musikk, sang og loddsalg/tombola. Vengstad gård og Holstad gård viste fram sine ullprodukter som fell, flotte tovede sitteunderlag med motiv og selvspunnet garn. De demonstrerte både karding og spinning av egen ull.
Elevbedrift fra 8.klasse stilte med lekekjøretøy av tre.
– Her selger vi selvlaget tretraktorer, lastebiler og annet for salg. Vi kaller oss for «Treduppedittan», smiler Jon Adrian og Lukas.

NM i støvelkasting er alltid populært og mange i alle aldre deltar med korte, lange og høye kast. Det hendte vel også at støvelen glapp og fløy i feil retning. Litt moro må man ha.

I tillegg til mye loddkjøp og andre handlemuligheter var det selvsagt også mulig å kjøpe mat både ute og inne. Hamburgere er alltid populært, men det smakte også med grøte.
Namdalseid songlag ble kåret med beste bod sammen med 8.klassen sin elevbedrift. Songlaget hadde en flott minikonsert i storsalen, rett mange var å hørte på!
Namdalseid songlag kom med denne lista over vinnere på deres Gladagslotteri:

Gevinstliste på Gladagslotteriet:
Gavekort på elsykkel på Sykkelsenteret; Kirsten Hansen.
Gavekort kr 1000,- Sport 1; Magne Feragen.
Gavekort kr 1000,- Sport 1; Bodil Lie
Gavekort kr 500,- Lensmannsgården; Anton Moberg
Gavekort kr 50,- Sport 1; Målfrid Berger.
Gavekort kr 50,- Sport 1; Erik Elias Ressem Folden.
Gavekort kr 50,- Sport 1; Lornts Feragen.

 

Mye folk på årets Glada`n.

 

Beitstaden Historielag har mange historiske bøker og tidsskrifter å selge. T.v. Ingar Kolstad, Odd Hallås, styremedlem Eva Aune og Torbjørn Kolstad er med å lage Årsskrifter.

 

Ensom på stand, men Annette Liseter har mange med seg.

 

Arild Halse stilte med en gammel sveivegrammofon, Åge Samuelsen kunne høres.

 

Loddsalg i boden til Hagelaget, Karin Engen og Bodil Fossland prøver lykken, bak disken Astrid Fossum, Liv Valleraune og Liv Astrid Kalnes.

 

Mat og kaffesalg, Heidi Bergene og Helge Enoksen handler av t.v. Elin Reitan, Gudny Sverkmo og Lars Helbostad.

 

Namdalseid songlag holdt en minikonsert i storsalen.

 

Namdalseid musikklag spilte til åpning av lørdagens Glad`an.

 

«Treduppedittan» her ved Jon Adrian Mølsleth og Lukas Berre.

 

Ull er ikke tull, her viser Hilde Gystad fra Vengstad Gård fram sine flotte sitteunderlag og Silje Jorun Finvik Sæther fra Holstad Gård stilte med fell og heimlaga garn.

 

Leder i Namdalseid Pensjonistforbund Agnar Moe verver nye medlemmer.

 

: – Det er melkens dag i dag, vi serverer sjokoladekake og melk, sier blide Tineambassadører Siv Jorunn Haukås Tinglum og Sol Hege Elden Urtegård.

 

SISU 4H er alltid på plass med sin kaketombola og skrapelodd, t.v. Trine Brørs, Hanna Høgden og Martin Tørring.

 

Namdalseid musikklag i sin bod, t.v. Magne Fossum, Øivind Hegstad, Monika Mehlum, Ane Katrine Mølsleth og leder Anita Anzjøn Bratgjerd.

 

Der det er store traktorer er det også ivrige gutter, inne i traktoren er Emrik Saugestad, Ørjan Solum og Hans Kristian Brevik.

 

Gryta Vel er alltid på plass når det er Glada`n på Eide, Solfrid Derås prøver vinnerlykken og Liv Kolstad og Jens Reitan er fornøyde med loddsalget.

 

Artig å gå på stylter.

Bilder fra støvelkasting:

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse