Hedersaften i Namdalseid Bondelag

Heder og ære for mange års medlemskap i Namdalseid Bondelag. De har vært medlem fra 40 år til 70 år; Bakerste rad fra venstre, Nils Johan Kaldahl, Otto Hermann Ekker, Odd Tinglum, Brita Sund Tinglum, Roar Mork, Tor Ludvik Bøgseth, Knut Røthe, Bjørn Dag Derås, Anna Solum, Eldbjørg Helland, Lornts Feragen og lagets leder Simon Buvarp. Foran fra venstre; Martin Buvarp, Svein Elden, Nils Helland, Jostein Sæther, Oddbjørn Solum og Kjell Idar Hynne

NAMDALSEID

Torsdag arrangerte Namdalseid Bondelag «Hedersaften» for sine medlemmer og innbudte gjester. 30 medlemmer har 40 år elle mer som medlem, en har til og med 70 år. 60 medlemmer møtte til festlighet og av disse var det 17 som fikk hederstegn, blomster og diplom.

– Det er en tid for aksjon. Det er en tid for kamper. Det er en tid for politikk, forhandlinger og opprop. Men det er også en tid for hygge, skriver bondelaget på sin FB-hjemmeside.

– Vi må huske på å se bakover og ikke bare framover og framover. I kveld skal vi hedre de som bygde vegen så vi kan fortsette, sa leder i Simon Buvarp.

Flott kveld

Gjestene skulle gjøre entre på en rød løper ute ved samfunnshuset, men den blåste og regna «bort». Men det ble stilig inne med velkomstdrink både med og uten sukker. Salen var pyntet med kvit duk på bordene og det var dekt til kveldens middag; sodd med tilbehør og skjenning.
Det ble tid til innslag fra gjester og sang og musikk fra Hanne Hallås og Gudmund Thorsen. «Bondesangen» var kveldens Allsang.

Stortingsrepresentant Tor Inge Eidesen, – bøndene i Namdalseid er framovervendte og tør å satse.

Stortingsrepresentant Tor Inge Eidesen var først ute, og han pratet om betydning av sjølforsyning i krisetider.

– Vi må øke sjølforsyninga og drive jorda godt. God agronomi er godt jordbruk og framtidige bønder driver godt. Uten bonden ingen mat. Ser og hører at bøndene i Namdalseid er framovervendte og tør å satse. Takk for at jeg fikk komme hit, trivelig å komme seg ut på landet. Lykke til videre med det gode arbeidet dere driver i Namdalseid Bondelag, og gratulerer til alle som ble hedret her i kveld, sa Eidesen blant mye annet.
Det hører med at det var Per Olaf Lundteigen som skulle hit, men han måtte på NRK-debatten denne kvelden. På sparket overtok Eidesen flybillett, leiebil og hotell fra Lundteigen.

Martin Buvarp har vært medlem i bondelaget i 70 år, her sammen med medlem fra styret i Trøndelag Bondelag Camilla Strøm Johansen, ordfører i Namsos kommune Amund Lein, stortingsrepresentant Tor Inge Eidesen og leder i Namdalseid Bondelag Simon Buvarp.

Heder og ære

– De bygde vegen, de planta skog, de hogde skog og planta igjen. De dyrka jord, plukka stein og bygde hus! Styret i Namdalseid Bondelag syntes at dette må markeres og her er medlemmer som har fra 40 år til 70 års medlemskap. Derfor er vi her i kveld. Det passet ikke for alle i kveld, men de som er her hedres med hederstegn, blomster og diplom. Gratulerer, sa leder Simon Buvarp.

Ordfører Amund Lein, – Takk til Namdalseid Bondelag for den jobben dere gjør for at vi får ha norsk mat på bordet.

Imponerende

– Tenk at noen har vært medlem i 40 år og opp til 70 år i Bondelaget, det er imponerende. Det må være en ærverdig klubb/forening dette. Gratulerer til alle! Jeg har hatt gleden av å møte mange unge bønder i Namdalseid og historiene som er fortalt har gjort inntrykk på meg. Landbruket er ei av de største næringene i Namsos kommune. Jeg må rose bondelaget og ut fra stabiliteten i medlemsmassen deres, og at så mange vært med i så utrolig mange år, viser at dere gjør mye og mye rett. Takk til Namdalseid Bondelag og medlemmene for den jobben dere gjør for at vi skal ha norsk mat på bordet, sa ordfører Amund Lein blant annet.

Fadder til bondelaget og representant fra styret i Trøndelag Bondelag Camilla Strøm Johansen. – Nå må det til endringer som gjør at vi kan leve av å være bønder.

Mat må vi ha

– Bondelaget her har mye på gang og det er et ungt og friskt styre. Det er artig å se hva dere får til, og hva dere gjør. Det er kjempeartig å komme hit og ha gode samtaler med dere. Mye som skjer fysisk i næringa, men en ting er sikkert; mat må vi ha. Nå må det til endringer som gjør at vi kan leve av å være bønder. Jeg ønsker Namdalseid Bondelag lykke til videre med arbeidet dere gjør og jeg setter pris på den gode kontakten vi har, sa melkebonde fra Nærøy og styremedlem i Trøndelag Bondelag Camilla Strøm Johansen.

Takk for en fin kveld  

Leder takket alle som har hjulpet til for å gjøre denne kvelden til en minnerik kveld. Bygdekvinnelag var behjelpelig med mat, kaffe og kaker.

– En stor takk til varaordfører Steinar Lyngstad for godt arbeid som konferansier. Stor takk til alle dere medlemmer som møtte opp og gjorde denne Hedersaften til en minnerik og trivelig kveld.

Anna og Oddbjørn Solum var blant de mange som ble hedret, – Fint å bli satt pris på etter 50 år som medlem i Bondelaget!

Fint å bli satt pris på

Blant de mange som ble hedret ble det en liten prat med Oddbjørn Solum.

– Det er fint å bli satt pris på etter 50 år som medlem. Jeg startet vel i 1964 i Ungdomsnemnda i bondelaget og da var det traktorkjøring, pløying, kudømming og annet på agendaen. Denne nemnda ble lagt ned i 1966 og Bygdeungdomslaget oppsto med tilknytning til bondelaget. Som leder der møtte jeg på bondelagets styremøter. Det ble en skikkelig fin feiring i kveld. All ære til styret i bondelaget at de husker oss. Det er livskvalitet å være med på drifta, smiler Oddbjørn og Anna Solum.

Styret i Namdalseid Bondelag, – dette ble en kveld vi seint vil glemme, fra venstre Ole Emil Helland, Siv Jorunn Haukås Tinglum, Edgar Morten Urtegård, Svein Åge Opdahl, Trude Sandstad Eldnes og leder i bondelaget Simon Buvarp.

 

Varaordfører Steinar Lyngstad var kveldens konferansier og ledet kvelden på en proff måte. – Det er så man får tårer i øynene når man ser alle de flotte bøndene som i kveld fikk hederstegn og diplom. Imponerende! En kveld vi vil huske lenge.

 

Hanne Hallås sang akkompagnert av Gudmund Thorsen på piano, vakkert!

 

Leder i Namdalseid Bonde – og Småbrukerlag Iver Martin Berre fikk overrakt et handlenett, ikke i plast, av styremedlem i bondelaget Edgar Morten Urtegård.

 

Til venstre Jostein Sæther og Knut Røthe hadde humoristiske innslag. Jostein hadde lokale innslag fra «før i tida» og Knut leste Pål Tørring sitt dikt «Kårkailln». Jostein takket for at styret husker på gamle medlemmer!

 

– Takk for at dere stilte opp på denne Hederskvelden i Namdalseid Bondelag, leder Simon Buvarp, Stortingsrepresentant Tor Inge Eidesen, representant fra styret i Trøndelag Bondelag Camilla Strøm Johansen og ordfører Amund Lein. Eidesen fikk et tovet sitteunderlag laget av Hilde Gystad på Vengstad Gård.

 

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse