Hipp hipp HURRA! for 17.mai

Mye folk i 17.maitoget på Namdalseid

NAMDALSEID/STATLAND/TØTDAL

Det første man tenker på når man våkner morgenen 17.mai er; kolles e været da tro? I år var det bare fryd og glede, det var både is, brus og bunadsvær. Ikke for varmt, men passe temperatur til alle dagens gjøremål.

– Løkk me dan!
En fantastisk dag å feire nasjonaldagen på, stort oppmøte ved samfunnshuset av festkledde folk både i dress og mange varianter av flotte bunader; – løkk med dan, gratulere med dagen, gjerne med et handtrykk eller et hyggelig bukk. Flagg som vaiet i den lette vinden, musikklaget spilte, hørte jammen Gammel Jegermarsj også. Det var feststemning på oppstillingsplassen.
– Tror det må være rekord med folk som går i toget i år, men så er det nå vær til en «togtur å da», kunne man høre.
Ved Namdalseid helsetun var det stopp og nasjonalsangene ble spilt før toget fortsatte til kirka. På kirkebakken sto sokneprest Gunnar Steingrimsson og tok imot.
– Hipp, hipp hurra, ropte han og fikk skikkelig svar fra folketoget.
Fin gudstjeneste der diakon Astrid Angelus holdt preken i ei fullsatt kirke. Namdalseid songlag bidro med sang, de var også på Namdalseid helsetun.

«Vannfotball»
Etter retur til samfunnshuset var det både tale, og sang fra scenen. Leiker og natursti og dagen ble avsluttet med en heidundrende fotballkamp mellom foreldrene og elevene i sjuende klasse. Her var det visst om å gjøre å få motstanderen bløtest, det gikk med mange bøtter vann. Fotballen var på banen, men det virket som vannkrigen hadde mye fokus. På kvelden var det familieforestilling og diskotek for de yngste. All honnør til elever og foreldre/foresatte i sjuende klasse for et flott 17.maiarrangement.

Stiller opp
Stor 17.maistemning meldes det om også fra Statland, med folketog fra Statland Pensjonat til Musikkhallen. Statland musikkforening trommer sammen sine tropper hver 17.mai, og i år var det ingen unntak.
– Vi hadde hornmusikk i toget til Musikkhallen og i overkant av 100 personer fikk servert gratis sodd, kaffe og kaker. Det var ei fin feiring og Annette Skjengen holdt talen, forteller Tom Arve Hågensen.

Mye kaker
På Tøtdal feiret de nasjonaldagen i grendehuset, men det var hverken tale eller hornmusikk i år.
– Vi er så lite folk her at det var nesten vi avlyste 17.maifeiringen på Tøtdal i år. Da ble det protester så vi fikk da til et lite arrangement. Vi hadde de vanlige aktivitetene som pilkasting og skyting, og da talen og hornmusikken manglet så sang vi i stedet. Kaffe og mye kaker ble servert så det ble da ei fin markering likevel, forteller Olav Johan Mork.

Samling ved helsetunet, nasjonalsangene ble spilt og sunget, stor stemning.

 

Noen må jobbe på nasjonaldagen, men de hadde tid til å feire dagen sammen med glade beboere og gjester.

 

Sokneprest Gunnar Einar Steingrimsson strålte i kapp med sola da han tok imot folketoget ved Namdalseid kirke.

 

Heldig er vi som har Namdalseid musikklag, ikke bare 17.mai, men de stiller også opp ved mange andre anledninger.

 

Rosarussen var smilende til stede, – nå har vi spist is og godteri så nå venter pølse og brus. Skikkelig fest i dag, strålte de.

 

Mange benyttet den flotte dagen med å innta både middag og kaffe på uteplassen ved samfunnshuset.

 

– Det er så herlig med 17.mai, godt vær, pølser, brus og is, supert, smilte disse blide jentene.

 

– Nå er det straks klart for leiker og natursti, smiler disse flotte bunadskledde jentene.

 

17.mai er bunadsdagen, t.v. Ann Jorid Resell, May Berg, Vivian Pedersen, Nina Edel Damås, Birgit Aunbakk, Elin Måøy, Kirsten Hansen, Sigrun Anzjøn, Ingeborg Kolstad, Edny Hegstad, Inger Eldnes, Gudny Kolstad og Anette Liseter. (Bildet er tatt på Namdalseid helsetun).

 

Den gamle Volvo Amazon hadde fått både flagg og løv i grillen.

 

Fotball/vannkamp mellom foreldrene og elevene i sjuende klasse, det var mye kaldt vann i omløp.

 

– Juhu, den traff!

 

Bildekavalkade fra Statland:
(Innsender Tom Arve Hågensen)

 

Bildekavalkade fra Namdalseid:

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse