Butikken er lagt ut for salg, Kari fortsetter til ny driver er på plass

Kundene t.v. Kolbjørn Ottesen og Asbjørn Finnanger håper inderlig at det kommer nye drivere av butikken til Kari Porsanger

 

STATLAND

Kari Porsanger har drevet i butikkfaget i en årrekke og både på samvirkelaget sin filial og drift av egen butikk siden 2001. Nå føler butikksjefen det er riktig tid å gi seg, og butikken er lagt ut for salg.
– Jeg føler det er rett tid å gi seg på nå, orker ikke å være sjef lenger. Jeg håper enda å kunne jobbe i mange år så jeg leter jo i jobbannonser. Sjefsjobber styrer jeg unna, smiler Kari butikk.

Opptur

Kari Porsanger startet som butikksjef på Namdalseid samvirkelag sin filial på Statland i 1991. Der jobbet hun i fem år før hun leide nærbutikken av Daniel Ekker gjennom en femårsperiode.
– I 2001 kjøpte jeg og samboer Oddvar Ledang butikken og tomta her. Nå har vi lagt butikken og tilhørende område ut for salg. Tida er inne for å prøve noe annet, sier Kari.

Hun forteller at det har vært noen interesserte, men ikke noe er avgjort enda. Kari ser lyst på framtida og håper det vil komme nye drivere på butikken på Statland.
– Jeg er optimistisk i så måte og ser at det fort kan bli opptur her nå når også den flotte småbåthavna er ferdig. Håper det kommer noen unge drivere med skikkelig pågangsmot, det er bruk for butikken her på Statland. Det kan fort bli litt fart her ute igjen, sier Kari.
I løpet av høsten har det vært bra handel og godt besøk, og Kari gir seg ikke før ny eier er på plass i butikken.
– Jeg skal holde ut så lenge til det kommer ny eier. Vi kan ikke bli uten butikk, får ta det som det kommer, smiler Kari Porsanger og tar imot postmannen.
– Kari har et postdepot her der vi legger inn bestilte pakker og andre sendinger som må kvitteres ut, sier Eirik Faber fra Posten.

Viktig

Kunder er viktig for den som driver butikk, og det vet de også å sett pris på de som var innom da vi besøkte butikken på Statland.
– Vi er avhengig av butikken ja, blir langt å kjøre til Lauvsnes eller Sjøåsen, det er de nærmeste butikkene i området, sier Asbjørn Finnanger.
– Vi ser nå hvordan det ble på Utvorda, vi hadde to butikker der ute også. Begge er nedlagt så butikken på Statland er vårt alternativ til daglig handel. Vi håper inderlig at det kommer nye eiere hit så butikken fortsatt består, sier fornøyd kunde Kolbjørn Ottesen som hadde tatt handleturen fra Utvorda.

 

Kari Porsanger slik mange kunder har møtt henne; ved kassen og i butikken sin på Statland.

 

Postmann Eirik Faber kommer med pakker til postdepotet hos Kari Porsanger.

 

Butikken ligger flott til ved Namsenfjorden og den nye småbåthavna på Statland.
(Bildet er fra september 2017)

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse