Historisk gudstjeneste med liturgi fra 1920

Hild Moe møtte i tidsriktig antrekk til «Historisk gudstjeneste» søndag

NAMDALSEID

Søndag inviterte Namdalseid menighetsråd til historisk gudstjeneste i kirka på Aas. Gammel liturgi og salmer fra cirka 100 år tilbake i tid ble brukt. Noen stilte også i tidsriktige klær og sokneprest Gunnar stilte selvsagt i presteantrekk fra «før i tida». Alt var på gammelmåten og damene satte seg på venstre side i kirka og herrene måtte pent sitte på høyre side. Organist Gudmund Thorsen hadde «Fyrespel på orgelet» før menigheten sang første salmen «Lova Herren! Han er nær». Presten forrettet på gammelnynorsk og prekenen var selvsagt fra prekestolen.
Søndagens ofring ble også utført på gammelmåten ved kirkebenkene, og kirkevert Solfrid Skevik gikk med den gamle offerskåla fra 1756. I denne er det helt sikkert blitt ofret mang en slant til kirkelige formål.
Menighetsrådet hadde ordnet med gode kaker og kaffe til de som hadde tatt turen til årets «Historiske gudstjeneste» i Namdalseid kirke.

 

Sogneprest Gunnar Einar Steingrimsson var også i tidsriktig presteantrekk, han forrettet på nynorsk.

 

Ofringen foregikk også på gammelmåten ved kirkebenkene.

 

Sognepresten forbereder nattverd.

 

Etter gudstjenesten var det høytidelig fotografering; t.v. Astrid Fossum, Hild Moe, Sogneprest Gunnar Einar Steingrimsson, Solfrid Skevik og Magne Fossum.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse