Idrettslaget takker for god støtte til løypelegging og stor takk til sjåfører

Namdalseid idrettslag takker for god støtte til tråkkemaskina, fra venstre leder i Namdalseid idrettslag Ken Morten Brørs, fra Statland Servicesenter AS Oddbjørn Kristensen, sjåfør Erling Einli, «lærling» Erling Staven, fra LHL-Namdalseid Unni Thorsen og leder i skigruppa Christina Staven-Damås

NAMDALSEID

I Namdalseid er innbyggerne privilegerte med å ha ei flott Bygdaløype, og er det dårlige forhold i bygda er det mange kilometer med løyper «uti fjellet». Torsdag ettermiddag var det tid for å takke sjåfører og bidragsytere for god støtte til å holde tråkkemaskina i funksjon.

Tråkkemaskina kom til Namdalseid i januar 2014 og Erling Einli har vært fast sjåfør. Det har blitt mange timer med kjøring slik at folk skal ha anledning til å komme seg ut på ski på en flott vinterdag.

– Bygdaløypa har en runde på fem mil og med en hastighet på rundt 12 kilometer i timen så går det fort fem timer å kjøre denne. Dersom snøføret ikke er ok i bygda kjøres det løyper opp til Øyenskavelen og til Fautgården noe som er rundt fire mil til sammen. I tillegg blir også lysløypa og skianlegget ved skolen holdt ved like, blir mye brukt, sier sjåfør Erling Einli.

Det går vel med en stor mengde diesel i løpet av vinteren?

– Tråkkemaskina går cirka 120 – 150 timer i løpet av sesongen og med et forbruk på rundt 14 liter i timen så det blir da noen liter. Kostnader med drivstoff, reparasjoner og deler kommer vi nok opp i cirka 50.000, – kroner i året, sier Erling.

Støtter opp

For å holde tråkkemaskina i drift har Namdalseid idrettslag ordna en spleis slik at alle kan gi noen kroner for å holde høg standard på løypenettet.

– Vi takker for alle bidrag og fra brukere av løypene og andre har det kommet inn 18.000, – kroner. LHL-Namdalseid har gitt oss 5.000, – kroner og Statland Servicesenter AS, Oddbjørn Kristensen, har sponset oss med diesel for cirka 5.000, – kroner. Denne drivstoffmengden utgjør en fjerdedel av forbruket, stor takk for all god støtte, sier leder i idrettslaget Ken Morten Brørs.

Bygdaløypa blir brukt både på dagtid, foto: Siv Randi Kolstad og i solnedgang, foto: Jan Åge Kolstad.

LHL jobber med hjerte-kar- og lungesykdom, allergi, hjerneslag og afasi. LHL-Namdalseid støtter økonomisk opp om tråkkemaskina og den viktige jobben som gjøres slik at bygdefolk og andre interesserte skal komme seg ut på skiturer.

– LHL ser på denne flotte jobben som en viktig oppgave mot rehabilitering og forebygging av disse sykdommene. Tråkkemaskina og sjåfører gjør en uvurderlig god jobb for oss på Namdalseid så dette er noe vi gjerne støtter opp om. Det kommer alle til gode, sier sekretær i LHL-Namdalseid Unni Thorsen.

Her finnes løyper fra nord til sør og til fjells om man ønsker det, et fantastisk tilbud som er til bruk for alle.

– Bruk av løypene forebygger sykdom og det er alltid bedre å forebygge framfor å reparere, sier Unni.

Sjåfører

Erling Einli har vært fast sjåfør på tråkkemaskina i mange år, nå har han fått Erling Staven med i førerhytta.

– Jeg er nå mer som lærling enda da. Har vært med Erling i to sesonger for å lære, men håper jo at han fortsetter en stund til, smiler Erling Staven.

– Når det gjelder Erling Einli så er han ansatt på frivillig basis i idrettslaget. Han gjør og har gjort en fantastisk jobb for idrettslaget. Nå er Erling Staven med for å lære og han er jo en også god reparatør så de er et solid tospann. En stor takk til sjåfører/mekker som legger alt til rette for oss andre, og takk for støtte med drivstoff og all støtte fra folket og LHL, sier leder Ken Morten Brørs.

Det blir mange fine turer, her er Erling Einli på Øyenskavelen, flott vær og føre!

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse