Koronaviruset fører til utsettelse av både Namsos byjubileum og festival

Både Namsos byjubileum og festival er utsatt (Foto: Svein Tore Kolstad)

NAMSOS

Pressemelding fra Kommunalsjef kultur og inkludering Namsos kommune Ann Evy Duun

Namsos kommunes byjubileum

Namsos kommune har over lenger tid planlagt markeringen av sitt 175-års byjubileum 4.-14. juni, med blant annet konserter, utstillinger, vandreteater og byfest. Vi står nå i en situasjon hvor spredning av koronasmitte utvikler seg fort, både i Norge og resten av verden. Namsos kommune har derfor besluttet å utsette jubileumsuka til 2021. Men byens bursdag skal likevel feires 7. juni i år!

Når vi ikke har mulighet til å feire dagen skulder ved skulder foran en scene, planlegger kommunen nå en digital feiring som alle kan følge fra sofakroken hjemme.

– Selvsagt skal vi feire byen vår! Korona-situasjonen har bare gjort det enda tydeligere hvor mye vi har å være stolte av – innbyggerne gjør en fantastisk innsats hver dag for å gjøre det beste ut av situasjonen vi nå er i, sier kommunalsjef for kultur og inkludering Ann Evy Duun.

Det er god dialog mellom kommunen og Sagbruksfestivalen på Norsk Sagbruksmuseum om hvordan det kan legges til rette for at innbyggerne skal kunne oppleve en Sagbruksfestival med urpremiere på musikkteateret «Kongens Portal» i 2021. Teaterstykket har allerede mottatt støtte både av Trøndelag fylkeskommune og Kulturrådet, og Sagbruksteateret er nå glade for at beslutningen om utsettelse nå er tatt.
– Vi er glade for at vi nå kan se et helt år fremover. Det vil gi oss den roen vi trenger, både for å trygge deltakere og ikke minst publikum, sier Ragnhild Glad og Paal Sandø fra Sagbruksteateret.
– Selv om vi nå utsetter til 2021, lover vi innbyggerne en flott opplevelse med folkefest og teateropplevelser i unike omgivelser, uttaler museumsleder Geir Flakken.

Festival
Namsosfestivalen, som har vært planlagt gjennomført fredag 5. og lørdag 6. juni, er en frittstående festival arrangert av Namsos Live AS. Denne vil utsettes til første helga i juni 2021, og vil dermed fortsatt kunne være en del av feiringa. Den multikulturelle forestillingen – «VI i Namsos». 
– «VI i Namsos» var allerede godt i gang med øvingene før koronaviruset stoppet den videre aktiviteten. Denne forestillingen vil kunne gjennomføres høsten 2020, men dette vil avklares på et senere tidspunkt. «VI i Namsos» vil vise styrken og mulighetene i et mangfoldig lokalsamfunn – og vi gleder oss enormt til å kunne vise forestillingen vår – når tiden er moden. Under koronapandemien har vi ofte snakket om å holde hodet kaldt og hjertet varmt, og jeg kan garantere at denne forestillingen vil varme alle hjerter, sier kulturskolerektor Lars Øivind Meland.

– Koronaviruset utfordrer hele lokalsamfunnet vårt. Namsos er en stolt kulturkommune. Når vi har kjempet oss gjennom dette sammen, skal vi feire byen, dugnaden og kulturen, sier kommunalsjef for kultur og inkludering Ann Evy Duun.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonseVær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*