«MATIN» tok en knepen førsteplass da elever viste fram sine produkter

Vinnerne med «MATIN»-maskina er fra venstre Leah, Eline, Tuva og William, de gratuleres av t.v. virksomhetsleder i grunnskolen Knut Storeide og daglig leder i Namdal Næringsforum Amund Lein

NAMDALSEID

Uka etter påske var elevene i 5-7.trinn ved Namdalseid skole opptatte med å kartlegge ulike utfordringer i eget lokalmiljø, velge seg en utfordring de vil konsentrere seg om og utvikle ulike løsninger. De var inspirert av Ungt Entreprenørskap gjennom SMART programmet.

– Dere skal finne en nyskapende og kreativ løsning på et hovedproblem. Dere skal lage en prototype av løsningen som skal presenteres for andre. Da må dere være kreative, selvstendige, ha et godt samarbeid og det blir sikkert noe prøving og feiling, sa Arne Espen Dillan fra Verdal og Beate Rasmussen fra Rørvik da Ungt Entreprenørskap hadde en skikkelig Kickoff med elevene.

Fra onsdagens Kickoff med Beate Rasmussen og Arne Espen Dillan fra Ungt Entreprenørskap.

Ungt Entreprenørskap

Ungt Entreprenørskap er en ideell, landsomfattende organisasjon som sammen med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv. Ungt Entreprenørskap ble etablert 21. oktober 1997.

SMART er tverrfaglig og går som regel over tre til fire dager. Det avsluttes med en utstilling eller skolemesse. Aktivitetene i SMART gir elevene stort rom til å reflektere over egen læring, samt å utforske og drøfte bærekraftige løsninger på nye og eksisterende problemer.

– Dette har gått kjempebra, over all forventning. Elevene i 5.-7. klasse har jobbet i tre dager med å få ferdig sine ideer og det har vært en skikkelig kreativ gjeng. Det er første gangen elever her er med på SMART og det har fungert helt fint. Vi lærere har hatt det travelt med å skaffe materialer og utstyr som elevene har forlangt, smiler lærer Camilla Fellmann Kristiansen.

Utstilling og gode ord

Mandag var det stor utstilling i skolens amfi der elevene hadde stilt ut sine løsninger på diverse problemer. Her var alt fra «Robotsøppelkasse» som henter søppel og sorterte selv, en «Find me» dings som alltid hadde kontroll på andre dingser, en spesiell «GPS», «Brødmaskin», «Matoppskrift-app», «Akefoter» et akebrett der du aker nedover og kjører oppover, ei spesiell «Klesmaskin» og ei gruppe med ei spennende matlagemaskin de hadde kaldt for «MATIN».
– Her er tenkt brukt forskjellig typer pulver og vatn, trykke på ønsket produkt og ut kommer maten, forteller ivrige elever.

– Vi hadde ei fin stund sammen på onsdagen og jeg var skikkelig spent i dag på hva dere hadde fått til. Ser at dere har jobbet godt og brukt fantasien og kreativiteten deres, spent på hva juryen har å si, sier Beate Rasmussen.

– Vår stolt av dere selv, godt jobba alle sammen. Dere har vært kjempekreative og på få dager har dere jobba på og fått til mye. Det gikk bra med frie tøyler og dere har brukt fantasien godt, sier lærer Camilla.

Vinnerne er

I juryen var Gunnhild Kaldahl, rektor Arne Bratberg, daglig leder i Namdal Næringsforum Amund Lein og virksomhetsleder i grunnskolen Knut Storeide.

– Dette var veldig interessant og spennende å få være med på. Her har dere lagt ned mye god innsats og dere er opptatt av bærekraft og miljøvern. Fine presentasjoner og spennende prototyper. Vi behøver slike som dere til å skape jobber i næringslivet og på den plassen dere kommer fra. Mange av dere vil få fine jobber etter skolen. Det er stor forskjell på det som er laget og det er vanskelig å velge, men dere er vinnere alle sammen. Det er tre grupper som skiller seg ut, men det er veldig jevnt. Det er «RSK», robotsøppelkasse, «MATIN» og «Matoppskrifter». Gode navn og fine logoer og flotte presentasjoner som viser et godt samarbeid. Vinneren med knapp margin er: «MATIN», et produkt som i beste fall kunne fått slutt på sult i verden, sier jurymedlem Amund Lein.

Premien til de fire elevene er kinobilletter på Namsos kino med brus og godt tilbehør. Gratulerer!

Johanne presenterer «Find me» til Bodil F.Grøtan.

 

Iver og Alma Marie forteller om sin spesielle GPS for yngre elever.

 

Tett opp i teten var elevene med «RSK», f.v. Sigve, Stina, Line, Konrad og Mohammad, sammen med Knut Storeide og Amund Lein.

 

Flott presentasjon av sin «Brødmaskin» med brødoppskrift, t.v. Amalie, Jonathan og Simon.

 

«Akefoter», – best i test, er de sikre på t.v. Sander, Kristina, Ylva og Åsmund.

 

De hadde en flott presentasjon med video av sin «MATIN»-maskin, t.v. Leah, Eline, Tuva og William.

 

«Klesmaskinen» presentert av t.v. Johannes, Ahmed, Malin og fremst Justin.

 

De presenterte en spennende «Matoppskrift app» for lærer Camilla og Beate Rasmussen fra Ungt Entreprenørskap, t.v. Lotte, Linnéa, Sigurd og Fares. (Lærer Marthe Andersen var ikke til stede).

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse