Med god støtte ble det en flott trivselsdag på Kløvertunet

Stor aktivitet på lørdagens juleverksted, rundt bordet fra venstre Stian Langstrand, Elias Bratberg, på besøk Karin Engen, ansatt Birgith Kolstad, Sara Almenning og Berit Anzjøn. Bak står gode støttespillere, fra venstre musiker/sanger Richard Nordtvedt, leder Namdalseid Røde Kors Kjell Morten Staven, ansatt Mari Sandstad og fra Grong Sparebank Lisa Gamst Aglen

NAMDALSEID

På Kløvertunet bor det fem ungdommer i et flott bofellesskap. Nå nærmer det seg jul og da er det kjekt å kunne samles til felles aktiviteter på stua. Lørdag var det stor aktivitet med laging av julekranser, baking og for ikke å glemme en flott avslutning med Taco-middag.

Alt dette fikk de til med kjempegod økonomisk hjelp fra lokal støtte.

– Vi har jobbet med å få til en slik trivselsdag, skape noe for fellesskapet. Det er vanskelig å få til aktiviteter i denne koronatida, men i dag har vi lykkes og nå jobbes det med juleforberedelser. Et skikkelig juleverksted. Det handler om trivsel og ikke minst mestring, sier Mari Sandstad.

Gode støttespillere
En slik aktivitetsdag hadde det ikke vært mulig å få til uten økonomisk støtte, og lokale krefter trådde til med både penger og annet.

– Det virker som det er vanskelig å få støtte til slik aktivitet fra kommunen, men etter et par søknader og telefoner til støttespillere ble det trivselsdag på Kløvertunet. Namdalseid Røde Kors støttet oss med 5.000 kroner til innkjøp av materialer til både julekranser og annen hobbyvirksomhet. Fra Grong Sparebank fikk vi 3.500 kroner og da ble det kjøpt gitar og veggoppheng til denne. Sørlie Musikk på Steinkjer sponset oss med 500 kroner og da kjøpte vi rytmeinstrumenter også, smiler Mari.

Pepperkaker og gløgg
At det var stor aktivitet på stua, skal være sikkert. Det klippes silkebånd som knytes til flotte sløyfer på grankranser. Fargede kuler, små nisser og kongler monteres også, resultatet blir kjempebra. Richard Nordtvedt stilte med den nye gitaren, han spilte og sang til alles glede. Etter kranselaging var det tid for baking, selvsagt var det pepperkaker som sto på programmet.

– Vi må jo bake pepperkaker, og heldige oss så sponset coop marked Namdalseid oss med pepperkakedeig. Og hva er vel bedre når man skal kose seg med pepperkaker, jo det er gløgg. Også den sponset av vår lokale butikk. Alt dette er bare så supert, her blir det mye kos. Takk for all god støtte, stråler Mari og alle de andre på Kløvertunet.

Ikke vanskelig
De jobber med og for barn og ungdom i bygda og da Røde Kors fikk en søknad fra Kløvertunet om økonomisk støtte til juleverksted, var ikke svaret vanskelig å gi.

– Det var ja med en gang, ingen diskusjon på den. Vi jobber jo for barn og unge i bygda og vårt store prosjekt nå er å få i gang ungdomsklubben etter jul. Jeg kan ikke si mer enn at det er ting på gang med det, sier leder i Namdalseid Røde Kors Kjell Morten Staven.

Dette var en kjempedag for beboere og ansatte ved Kløvertunet og dagen toppet seg da det ble servert Taco til middag. Med slik fantastisk støtte blir det flere slike trivselsdager på Kløvertunet.

Stor aktivitet med juleforberedelser, grankranser er populært!

 

Det klippes og monteres, t.v. Mari Sandstad, Karin Engen og ansatt Svanhild Skjesol viser ferdig resultat.

 

Sang, musikk og god rytme her med Stian og gitarist/sanger Richard.

Bilder fra Mari Sandstad:

Så var det tid for pepperkakebaking, her er Elias og hjelper Ka-Hei Tang i gang med utstikking av kakefigurer.

 

Det blir mange pepperkaker å kose seg med før jul.

 

En flott dag ga gode resultater.

 

Berit malte God Jul på sitt krus, fornøyd med denne!

 

Dagen ble avsluttet med samlingsstund og nydelig Taco.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse