Er rekkverket for kort og skaper snøtrøbbel?

- Det har i de siste dagene blitt mye snømåking for å komme inn på egen gård

FALLET

Snø, slaps, salt og tidvis frossen snø skaper problemer. Når snøslaps først brøytes inn på gangbanen og innkjørsel for så å bli brøytet fra gangvegen og innkjørsel enda en gang da blir det vanskelig å komme heim. Beboer Per Aage Sørgård i Fallet har tidvis hatt en del ekstra snøkantmåking.

– Jeg er ute med bilen flere ganger i uka og nå i senere tid har det vært store mengder med veldig tung, saltet og hard snø. Jeg må da stoppe på Fv17 og måke to svære brøytekanter før jeg kommer inn på egen gård, dette er vel ikke bra. Ikke det at jeg har noe imot å bruke kroppen, men jeg mener det er noe feil med lengden på rekkverket, sier Per Aage.

For kort
Han har ikke noe imot å bruke kroppen, men snø fra to kanter kan bli i meste laget. I alle fall når det er mye bløt snø som fryser fort. Etter at den nye gangbanen mot Berrevegen ble ferdig, han har ikke noe imot denne heller, men problemet er at nå blir det to brøytekanter å måke.

– Jeg mener at rekkverket er for kort, jeg har for stor åpning inn til min innkjørsel og da blir det mye snø som blir med til innkjørselen. Det er faktisk 17-18 meter mellom endene på rekkverkene, og jeg har et utsagn på at dette er etter lover og regler. Jeg bare spør, kan det være slik som resultatet er blitt? Naboene her har bare «normal» bredde på sine innkjørsler. Jeg kommer til å ta kontakt med vegvesenet om denne saken, sier en litt fortvilet Per Aage Sørgård.

Levegg
Etter at skogen ble hogd på nordsiden og gangbanen ble til, har det vært snakk om, også tidligere, en levegg både mot nord og imot gangbanen og Fv17. Dette har man ikke kommet lengre med, men
– Jeg føler meg litt som på utstilling når jeg tar mårråskaffen på trappa, sier Per Aage.

Ferdig mot Fv17 så er det like mye snø fra gangbanen for å komme inn på egen gårdsplass.

 

Et vanlig syn i det siste, umulig å komme over med bil. (Foto: Privat).

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonseVær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*