VOI-VOI! «Tommeltotta» opp med nordnorsk sang og musikk

Namdalseid songlag hadde mange kjente og kjære nordnorske sanger på lørdagens «Syng og dans», her en hyllest til kvinnen, Hanne Hallås, med låten «Kjære kvinne» av Ola Bremnes

NAMDALSEID

Da har Namdalseid songlag nok en gang gledet publikum med sitt vårarrangement Syng og dans som i år hadde tittelen «Tommeltotta». Det lå i tittelen at konserten ville få et nordnorsk innhold, og med melodier av blant andre Halvdan Sivertsen, Ola og Lars Bremnes, Trygve Hoff og Jørn Hoel var det en nytelse å være til stede.

Voi-voi!

Det var et godt forberedt kor som lørdag presenterte sin dag-og kveldskonsert i Namdalseid samfunnshus. Med en start som fikk fram både gåsehud og den nordnorske lengselen etter vår og sommer. Halvdan Sivertsen sine sanger Venner og Nordaførr-vårvise var en knallstart, og man skjønte at her blir det stemningsfullt. Øyvind Hegstad var første solist med Har en drøm, han var førstegangs solist, – skal være fornøyd med den du Øyvind.
Songlaget hadde overraskelse til publikum; de stilte med et kor i to etasjer. Flott og effektfullt påfunn, kjekt med nye ting.
Å skaffe solister er ikke noe problem for songlaget, de finnes i egne rekker. Kirsten Hansen, Gudmund Thorsen, May Lillian Stakset Dahl, Thor-Amund Davidsen Fon og Inger Dahlum Høgden. Kommer ikke utenom Hanne Hallås og hennes framføring av Ola Bremnes sin Har du fyr. Den var sterk den! Gjestene Tone Måøy tente på musikk og Siv Merete Ressem tok en Tango Monotoni.
Thor-Amund Davidsen Fon og Inger Dahlum Høgden sin tolkning av Nora Brockstedt sin Voi-voi var bare helt fornøyelig. Hele konserten ble bundet sammen av Elin Måøy og en noe «plagsom» medhjelper/skøyer Knut Røthe. Lysmann var Simen Westerhus og lyden styrte Jan Willy Aune.

Fornøyd

Det var vel ingen grunn til ikke å være i godt humør etter en slik flott konsert med musikk av store nordnorske artister. Songlaget sviktet ikke, de lovte fin sang og musikk, overraskelse, flinke solister og humor. Alt stemte og dirigent Torunn var fornøyd med lørdagens to konserter.
– Vi har jobbet hardt den siste tiden for å få alt på plass. Med flinke sangere med pågangsmot og som lett lever seg inn i musikken. På disse konsertene stilte de til og med uten noter, det er så bra. Så må jeg også skryte av bandet «The Tommeltotts!», artig å jobbe sammen med slike musikere. Som dirigent føler jeg trygghet, bare å stå der å leike seg, smilte Torunn Johnsen før hun dro til fjells.
Han tok turen fra Leka for å høre sine tidligere sangervenner for «Syng og dans» er noe spesielt.
– Syng og dans har jeg vært med på mange ganger, det er et flott vårarrangement. Det var skikkelig artig å høre igjen koret og kjente flotte sanger. Som tidligere sanger her så er det noen av sangene jeg har vært med å synge. En flott konsert og et godt sammensatt repertoar, de er flinke, sa Erling Gripp.
– Dette skal dere være stolte av, det var en herlig opplevelse med både skøy, flott sang og musikk og jammen viste flere at de også hadde skuespillertalent.

Publikum: 94 på dagforestillingen og 44 på kveldskonserten/festen. Gudmund Thorsen fikk det til å svinge.

 

 

Namdalseid songlag i to etasjer, en overraskelse som hadde god effekt.

 

Øyvind Hegstad var første solist med Trygve Hoff sin melodi Har en drøm.

 

Årets syng og dansband; The Tommeltotts! f.v. på piano Ronny Vaagen, slagverk Anders Aune, bass Roar Alte og gitar Jan Åge Kolstad han spilte også sologitar på The Pussycats Ebb Tide.

 

Lost in the Tango sang Thor-Amund Davidsen Fon, Siv Merete Ressem og Ragnar Westerhus tok en «heftig tango».

 

Solister og lydmann; Gudmund Thorsen, Siv Merete Ressem, Kirsten Hansen og lyd Jan Willy Aune.

 

Voi-voi! en fornøyelig framføring med Thor-Amund Davidsen Fon og Inger Dahlum Høgden.

 

Tone Måøy Tenne på musikk sammen med songlaget.

 

May Lillian Stakset Dahl var solist på Romeo.

 

Konferansier Elin Måøy og en lystig medkonferansier Knut Røthe, han stilte med stige for å være sikker på stigning i programmet.

 

Om de ikke hadde Ti tusen tommeltotta, så var i alle fall selbuvottan på plass.

 

En fornøyd dirigent Torunn Johnsen.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse