Endelig – nå starter Stolpejakten!

Stolpejakt. Brakstad - Nordveien, Jøa. Foto: Rune Wik.

NAMSOS

Innlegg fra Rådgiver Innbyggertorg og frivillighet Ole Morten Melgård

1.juni er det klart for Stolpejakten 2024. På sitt fjerde år er Stolpejakten allerede rukket å bli superpopulær, og årets stolpejakt byr på helt nye opplevelser for både ferske og erfarne stolpejegere! Hva med litt folkedans og laksens kjærlighetsliv?

I Namsos har vi alltid hatt fokus på formidling av kulturarv og lokalhistorie gjennom Stolpejakten. I år kan vi trygt si at noen av medarrangørene har valgt en ny vri på formidlingen.

Blant annet vil Namdalsringen lære stolpejegerne å danse folkedans mens vi er på tur, mens Nasjonalt villakssenter vil lære oss om laksens følelser og kjærlighetsliv på sin egen pedagogisk-humoristiske måte. Namsos kvinne- og familielag på sin side satser på å fortelle oss om kvinnene i kommunens historie.

Foto stolpejakt Jøa: Grethe Tranaas

Sentrumsstolper for alle

Nytt i år er også at alle stolpene i sentrumskartet nå skal være lett tilgjengelige, slik at alle skal ha mulighet til å fullføre et helt kart. Dette er en endring som har vært ønsket av mange og som nå endelig kommer.

I tillegg har sentrumskartet fått lengre varighet enn de andre kartene, slik at du nå har god tid på deg og kan registrere stolper i sentrum ut oktober.

Slik deltar du

Stolpejakten går altså ut på å finne fram til stolper markert i et kart. De har en QR-kode som du skanner i en egen app eller registrerer på nett senere. Stolpene har ulik vanskelighetsgrad – fra grønne stolper som er veldig lette å nå, til svarte som er vanskeligere å nå.

Du kan registrere deg og lese mer om hvordan stolpejakten fungerer på nettsiden stolpejakten.no.

Hvor i kommunen er stolpene plassert?

Du finner stolpene rundt om i kommunen fordelt på fire kart:

  • Otterøya, Jøa og Lund
  • Namsos sentrum, museene og brurunden
  • Bymarka, Vemundvik, Botnan, Klinga og Bangsund
  • Namdalseid og Statland

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse