Minimarked med kortreist mat, loppis og trivsel

Namdalseid Bygdekvinnelag med Gudny Sverkmo og Ane Eline Alti, Lensmannsgården, var godt fornøyd med søndagens minimarked

NAMDALSEID

Søndag ble det arrangert minimarked på Lensmannsgården-AltiAne ved Korsen. Her ble presentert både kortreist mat, flotte økologiske grønnsaker fra både Brattlia og nystartede «Årgårdshagen». Loppis fra to utstillere og folket møtte opp.

-Vi så om dette arrangementet på Facebook og syntes det så spennende ut, vi måtte ta turen, smilte Monika Stene og Randi Aune fra Namsos.

Namdalseid bygdekvinnelag var der med masse lopper under temaet hybelliv.

Ane hadde åpnet for at de som hadde brukte ting som kunne selges så var de velkommen til det. Det var det to jenter som benyttet seg av.

– Vi leita fram forskjellige saker og ting som vi har vokst ifra, men som kanskje andre kan ha bruk for, smiler Solveig Bulling.
Hun hadde Alma Marie Sæther som kompanjong. Her hadde de leita fram armbånd, ørepynt, klær, vesker og noe stasj som de selv ikke bruker lenger.

Flere små loppis

Kortreist mat er jo en god stasjon når det er marked, stort eller lite. Brattlia økogård stilte med blant annet spekepølser, kjøttprodukter, knutekål, kålrot og nypoteter. Et nystartet grønnsakforetak, Årgårdshagen, hadde med seg rødbeter, nepe, diverse løk, hjertesalat og mere. Tinglum Farm presenterte sin hjemmelagde majones. «Stall`n Håndverk» v/Jorunn Hammerbeck fra Beitstad stilte med loppis og diverse handarbeider.

Namdalseid Bygdekvinnelag bruker å ha stort høstloppemarked på Solhaug grendehus noe som er veldig arbeidsomt.

– I stede for å samle en masse lopper på Solhaug synes vi det er bedre å ha flere små loppis. Det kommer plutselig et nytt, Lensmannsgården er et fint sted for slike mindre arrangementer, det gir litt til alle, sier Gudny Sverkmo og Ane Alti.

Inne i kafeen var det salg av kafe, is og lunsj!

Nystartede grønnsakdyrkere, «Årgårdshagen», Ida Torsdatter Kristiansen og Kristian Anzjøn.

 

Frøydis Holtan kjøper neper fra «Årgårdshagen».

 

T.v. Joar Buvarp og Ole Marius Silset Brevik smaker på kjøttproduktene fra Brattlia Økogård ved Embret Østring.

 

– Vi tok turen fra Namsos, sier fra høyre Randi Aune og Monika Stene her sammen med Gudny Sverkmo.

 

Kenneth Opdahl Tinglum presenterer smaksprøver av hjemmelaget majones, med og uten hvitløk. Til venstre Line Karin Løvås og Eva Aune synes den smaker godt!

 

Selger unna ting og tang, til venstre Alma Marie Sæther og Solveig Bulling.

 

Miniloppis med «Stall`n Håndverk» v/Jorunn Hammerbeck fra Beitstad, t.v. og venninna Petra Karin Jensen.

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse