Populær kjøttsuppedag for 9. klasse

NAMDALSEID

1. mars fikk 9. klasse på Namdalseid skole besøk av bygdekvinnelaget. Dagens oppdrag var å lage kjøttsuppe.

Idéen til kjøttsuppedag fikk bygdekvinnelaget i høst da de hadde den tradisjonelle skolelunsjen for småtrinnet. Dette er en årlig aktivitet, og det har vært antydninger om at noen barn savner denne dagen etter at de har vokst seg ut av småtrinnet. Lange blikk har blitt kastet etter hjemmebakt brød og mye godt pålegg når 1.-4. klasse har hatt skolelunsj.

Bygdekvinnelaget fant ut at det kunne være fint å lage suppe sammen med 8. klassen på skolekjøkkenet. –Vi hadde lyst til å ha fokus på næringsrik, billig og lettvint mat, forteller Sol Hege Elden Urtegård. –Og da fant vi ut at god gammeldags kjøttsuppe var fint.

For å gjøre prosessen enklere denne dagen hadde de med ferdig kokt elgkjøtt og kjøttkraft. Og så brukte de tradisjonelle grønnsaker som kålrot, gulrot, potet, hodekål, brokkoli, blomkål, purreløk og gul løk. Bygdekvinnene la også stor vekt på å fortelle om hvor næringsrik selve kjøttkraften er.

Ungdommene var ivrige på rensing av både grønnsaker og kjøtt, og det ble mange liter suppe i fem store kasseroller. Faktisk så mye at det ble nok suppe til 6., 7. og 8. klasse også, og 5. og 10. klasse fikk kjøttsuppe dagen etterpå. –Det var stor stas, forteller Sol Hege.

Hun forteller også at bygdekvinnelaget syntes dette var en veldig trivelig stund –Elevene var ivrige og jobbet godt hele gjengen. Vi er kjempefornøyde med at suppen ble så populær, og de fleste spiste veldig godt. Og så går de an å lage lapskaus av restene!

Leder i bygdekvinnelaget, Gudny Sverkmo antyder at dette også kan bli en årlig tradisjon på linje med skolelunsjen for småtrinnet.

Alle bilder tatt av Sol Hege Elden Urtegård.

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse