De seiret i KORiNT-cup i fjor, i år stiller de igjen, med ny dirigent

Namdalseid songlag øver til årets KORiNT-cup og andre store opptredener, dirigent Torunn Johnsen og ved pianoet Edith Therese Johnsen.

NAMDALSEID

I Namdalseid er det mange som liker å underholde og skape glede for andre. Man finner både songlag og musikklag, solister, grupper og flinke elever i kulturskolen.
Namdalseid songlag har kommet godt i gang med ny dirigent, og de har et fullpakket program fram mot jul.
– Dirigent Tor Halvard Nilsen sluttet i vår, og da var det for oss å se etter en ny. Vi spurte Torunn Johnsen fra Malm, og hun sa ja. Torunn fikk en brå start da hun fikk en øvelse med oss før korfestivalen på Inderøy først i juni. Det gikk veldig bra og nå er vi i full gang med oppkjøring til KORiNT-cup 4.november, sier leder Nina Edel Damås.

KORiNT-cup er en korkonkurranse, i flere sjangere, for kor i Nord-Trøndelag. I siste årsmeldinga til Namdalseid songlag kan man lese: Endelig dristet vi oss til å delta i konkurranse! Totalt 14 kor var med og vi deltok i klassene viser/folketoner og kirkelig/klassisk. Og sannelig fikk vi 1.plass i kirkelig/klassisk i konkurranse med seks andre kor. RIMELIG FORNØYD!

Nå er det like før denne plasseringen skal forsvares?

– Ja, 4.november er det ny KORiNT-cup og i år er det i Grong. Det er klart vi er spente, vi har jo noe å forsvare, sier lederen med et lurt smil.

Den nye dirigenten i Namdalseid songlag er ingen fersking i dirigering, for i tillegg til å dirigere eidbyggene holder hun også takten i Follafoss- og Malm musikklag.
– Nå er det travle tider med Steinkjerspæll for Follafoss musikklag og forberedelser til KORiNT-cup og julekonserter i Verran Kommunale kulturskole. Der skal også Namdalseidkoret være med, det blir mye aktivitet på oss alle framover nå, sier dirigent Torunn.
Hun legger til at hun har kjempestøtte i datter Edith Therese som er med på piano og sang på Namdalseid.

Travelt
At de sangglade eidbyggene har ei travel førjulstid skal være visst; KORINT-cup i Grong 4.november, forberedelser til julekonserter i Verran 1. og 2. desember, sang på helsetunet på Luciadagen og den tradisjonelle førjulskonserten i Namdalseid kirke 17. desember. Jo da, de synger også på julaften.
– Det blir både travelt og spennende framover, spennende også med ny dirigent, sier Nina Edel Damås.

Onsdag var det årsmøte i songlaget og der ble Nina Edel Damås gjenvalgt som leder. Med seg i styret har hun Thor-Amund Davidsen Fon, Ina Moe Egenes, Ann Jorid Ressel og Berit Buvarp Aardal. Varamedlemmer er Elin Måøy og Ragnar Westerhus.

 

Altgruppa får instrukser av dirigent Torunn.

 

Annonse
.
.

Støtt lokalavisa

Har du ikke tegnet frivillig abonnement på Lokalavisa #fjordtilfjord enda?

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
Setup fee 
Valgt abonnement  
Coupon discount (%s) 
VAT (0%) 
Total 

 

FLERE NYHETER

Annonse
.
.