De seiret i KORiNT-cup i fjor, i år stiller de igjen, med ny dirigent

Namdalseid songlag øver til årets KORiNT-cup og andre store opptredener, dirigent Torunn Johnsen og ved pianoet Edith Therese Johnsen.

NAMDALSEID

I Namdalseid er det mange som liker å underholde og skape glede for andre. Man finner både songlag og musikklag, solister, grupper og flinke elever i kulturskolen.
Namdalseid songlag har kommet godt i gang med ny dirigent, og de har et fullpakket program fram mot jul.
– Dirigent Tor Halvard Nilsen sluttet i vår, og da var det for oss å se etter en ny. Vi spurte Torunn Johnsen fra Malm, og hun sa ja. Torunn fikk en brå start da hun fikk en øvelse med oss før korfestivalen på Inderøy først i juni. Det gikk veldig bra og nå er vi i full gang med oppkjøring til KORiNT-cup 4.november, sier leder Nina Edel Damås.

KORiNT-cup er en korkonkurranse, i flere sjangere, for kor i Nord-Trøndelag. I siste årsmeldinga til Namdalseid songlag kan man lese: Endelig dristet vi oss til å delta i konkurranse! Totalt 14 kor var med og vi deltok i klassene viser/folketoner og kirkelig/klassisk. Og sannelig fikk vi 1.plass i kirkelig/klassisk i konkurranse med seks andre kor. RIMELIG FORNØYD!

Nå er det like før denne plasseringen skal forsvares?

– Ja, 4.november er det ny KORiNT-cup og i år er det i Grong. Det er klart vi er spente, vi har jo noe å forsvare, sier lederen med et lurt smil.

Den nye dirigenten i Namdalseid songlag er ingen fersking i dirigering, for i tillegg til å dirigere eidbyggene holder hun også takten i Follafoss- og Malm musikklag.
– Nå er det travle tider med Steinkjerspæll for Follafoss musikklag og forberedelser til KORiNT-cup og julekonserter i Verran Kommunale kulturskole. Der skal også Namdalseidkoret være med, det blir mye aktivitet på oss alle framover nå, sier dirigent Torunn.
Hun legger til at hun har kjempestøtte i datter Edith Therese som er med på piano og sang på Namdalseid.

Travelt
At de sangglade eidbyggene har ei travel førjulstid skal være visst; KORINT-cup i Grong 4.november, forberedelser til julekonserter i Verran 1. og 2. desember, sang på helsetunet på Luciadagen og den tradisjonelle førjulskonserten i Namdalseid kirke 17. desember. Jo da, de synger også på julaften.
– Det blir både travelt og spennende framover, spennende også med ny dirigent, sier Nina Edel Damås.

Onsdag var det årsmøte i songlaget og der ble Nina Edel Damås gjenvalgt som leder. Med seg i styret har hun Thor-Amund Davidsen Fon, Ina Moe Egenes, Ann Jorid Ressel og Berit Buvarp Aardal. Varamedlemmer er Elin Måøy og Ragnar Westerhus.

 

Altgruppa får instrukser av dirigent Torunn.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse