Sommerlesavslutning med forfatterbesøk

Ivrige Sommerlesere fra 1.-7. klasse ved Namdalseid skole, vinnerne står fremst og t.h. forfatter Marius Horn Molaug og bibliotekar Brit Randi Sæther Pedersen.

NAMDALSEID

Sommerles er en lesekampanje for barneskoleelever i sommerferien. Elevene registrerer alt de leser og samler poeng for dette på en digital plattform. I Sommerles kan man lese både vanlige bøker, e-bøker, lydbøker, tegneseriebøker, eller noen andre leser for en, all lesing teller og gir poeng. Lesekampanjen går fra 1. juni til 31. august.

I år har Sommerles hatt deltakere fra over 370 kommuner i hele Norge, 106 266 barn har til sammen lest over 1 106 908 bøker!
Bibliotekarene i Sommerles-bibliotekene har delt ut over 96 946 premier!

Sommerlesavslutning
Ved Namdalseid skole var det 81 elever fra 1.-7. klasse som var med i Sommerles. De hadde registrert 517 leste bøker på til sammen 67.834 sider.
– Jeg tror at tallet er noe høyere, så rundt 80.000 sider kan dere ha lest i løpet av sommeren, sier bibliotekar Brit Randi Sæther Pedersen.

Tirsdag var det Sommerlesavslutning ved skolen, og der fikk elevene møte forfatteren av «Verdens verste»-bøkene og Donald Duck-redaktør Marius Horn Molaug.
– Jeg er verdens verste forfatter og liker det som er verst, vrir litt på det og skaper humor av det, ler Marius Horn Molaug.

Forfatter Marius leste fra noen av bøkene sine og fortalte om både verdens Verdens verste fotballag der Verdens verste rektor er trener i tillegg til gymlærer og svømmelærer. Marius har en egen evne til å fortelle fra bøkene sine, og både elever og lærere storkoste seg med hans muntre seanse.

Premiering
Etter Verdens verstefortellinger var det premieutdeling for god og mye lesing i løpet av sommeren.
– Blant alle dere 81 registrerte elever har vi på biblioteket trukket ut tretten vinnere. Alle får de en gave fra oss og et Verdens verste fotballkort av Marius. En elev har lest mer enn alle og får et gavekort fra biblioteket, sier Brit Randi.

Det var Alma Marie Sæther i 4.klasse som hadde lest mest av alle i løpet av denne sommeren.
– Jeg er veldig glad i å lese. Det blir ikke så mye lesing på dagtid, men på kveldene leser jeg mye. Lesing er kjempeartig, smiler Alma Marie og haster til ny time i klassen.
Gratulerer til alle deltakerne!

Forfatter Marius Horn Molaug var god til å fortelle og det ble mye latter undervegs.

 

Gavekort fra biblioteket gikk til 4. klassing Alma Marie Sæther, hun hadde lest mest av elevene ved Namdalseid skole i Sommerles 2018.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse