Stor fart over gårdstunet, fartsdumper måtte til

Lille Konrad kan komme fort ut i vegen, her er han sammen med mor Trine Skulstad og far Sven Erik Hansen og Stine Hagen Rolstad og Ole Emil Helland

ROSSET

De har ikke noe imot at mange har Våttåheia som mål;
– Det er flott at fjellet blir brukt, men vis hensyn over gårdstunet vårt, ønsker Trine og Sven Erik på Rosset.

Vis hensyn
Våttåheia er et av mange flotte mål for toppturer i Namdalseid. Det er flere måter å komme seg dit på, enten kan man gå fra bygda, kjøre til Rosettbrenna eller kjøre til Vålåvatnet. Det mest brukte alternativet er å kjøre over gårdstunet på Rosset. Dette fører til mye biltrafikk og eierne har sett seg nødt til å anlegge fartsdempere, en før husnåva og en på gårdsplassen.
– Vi skal ikke dra alle over en kam, men det er jammen mange som har det travelt med å komme seg ut på trimtur. Hvorfor de har det travelt må man lure på, for fjellet går jo ingen steder, det er jo der. Vi bor her både to og firbente, dette er et gårdstun så vis hensyn, sier Sven Erik.

Fort
På vegen over tunet på Rosset så Trine Skulstad og Sven Erik Hansen seg nødt til å anlegge fartsdumper.
– Det var mye tullkjøring over her så jeg bestemte meg for å ta en fartsmåling. Målte opp ei strekke på 97,2 meter og jammen var det en som kjørte strekket på fire sekunder. Det blir nesten 90 kilometer i timen det. Da ble det fartsdumper, sier Trine og Sven Erik.

Forsvinne
Trimglade folk passerer over gårdstunet til alle døgnets tider, men en ting ber de om.
– Vi har en glad gutt som nettopp har begynt å gå og det er ikke mer enn et par meter fra husnåva til vegen. Konrad kan komme fort uti vegen. Det blir fort litt slitsomt å gå å passe på han med «øyne i nakken». Så husk; dette er et tun så ta hensyn, fjellet er jo der, sier Trine Skulstad.

Fartsdumpene kan fort forsvinne den dagen alle respekterer gårdstunet.
– Vi kan vel si at det er ti prosent som får føle litt ekstra på spretthoppene. En bilfører som viste hensyn til oss har vi premiert med blomster, sier Sven Erik Hansen.

Påkjørt
Tilfellet med trafikk over/ved gårdstunet er det også hos Stine Hagen Rolstad og Ole Emil Helland.
– Det passerer mange hyttefolk, besøkende og trimfolk også her. De aller fleste kjører fint, men det er alltid noen som er litt tung med høyrefoten. Vi har en toåring som gjerne er ute og vil være med der vi er, og det er nært vegen opp til Vålåvatnet. Her om dagen/kvelden ble et rådyr påkjørt og døde. Ingen varslet eller ga lyd fra seg, det er så man blir både irritert og sint. Vis hensyn og kjør fornuftig og etter forholdene, vi har ingen å miste, sier Stine og Ole Emil.

Sporet
Sven Erik og flere ser at mye trafikk i utmarka setter sine spor.
– Kanskje Trimgruppa kunne tatt tak og fått med folk på dugnad og flislagt de verste plassene. Det blir fort bedre å ferdes og finere å se på, mener bonden på Rosset.

Bruk fjellet
– For all del, bruk fjellet, vi har ingenting imot at folk går turer til Våttåheia, men ta hensyn til oss som bor og har vegene over og ved tunet, sier fire foreldre og to smårollinger.

– Fartsdumpen kan fort forsvinne, sier Trine Skulstad og Sven Erik Hansen med sønnen Konrad.

 

– Tenke du må ha det utrulig travelt med å komme deg opp eller ned på hytta eller Våttåheia når du klare å kjør ihjel et rådyr på ei ganske oversiktlig strekning på skogsveien oppom tunet vårt, skrev Ole Emil på FB. (Foto: Ole Emil Helland).

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse