Stor giverglede og mange bøssebærere, på Statland hadde elever tombola

Bøssebærere i Namdalseid samlet inn godt over 40.000 kroner, her representer med t.v. Nina Edel Damås, Marita Gripp, mottaker Eli Røthe, Britt Van der Fehr, Ellen Skevik, mottaker Nina Fjær, Magne Fossum og Håvard Berre

NAMDALSEID&STATLAND

TV-aksjonen NRK 2018 går til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn. TV-aksjonen har vært arrangert hvert år siden 1974 og har gitt livsviktig hjelp til millioner av mennesker.

Verdens største
Med TV-aksjonen NRK 2018, «Mindre alene sammen», kan Kirkens Bymisjon skape møter som endrer liv.
– Ved å åpne dører og legge til rette for at flere møtes, skal vi vise hvorfor årets TV-aksjon er viktigere enn aldri før. Vi skal tilby mennesker som opplever å stå utenfor, et nytt fellesskap, en seng eller en samtale og slik bidra til at flere får muligheten til å oppnå egne mål og drømmer, kan man lese på Kirkens Bymisjon sine sider.
TV-aksjonen NRK er verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede kroner fordelt på befolkning. 7000 frivillige over hele landet organiserer innsamlingen gjennom 600 kommune- og bydelskomiteer. 100 000 bøssebærere banker på 2,3 millioner dører.

Tombola
Det var også stor oppslutning i Namdalseid der rundt tretti bøssebærere var ute i regnværet. På Statland arrangete mellomtrinnet ved skolen tombola på kiosken fredag og lørdag på butikken.
– Dette har vært et hjemme/skole-samarbeid og ungdommene hadde god kunnskap om hva pengene skulle gå til. Premiene hadde de ordnet selv som baking og laging av syltetøy. Noen gevinster som blyanter og fargeleggingsbøker hadde de kjøpt inn selv, sier mor Annette Skjengen.
Elevene som deltok på kiosken fredag var Ayla L.Aune, Angelina og Arnold Halbostad, Vår og Odin Skjengen-Hågensen. Lørdag var det butikken som var tombolastand og der var det Julius Thorvaldsen og Mina Claassen som ordnet.
– Til sammen fikk de flinke elevene inn 2.200.- kroner til årets TV-aksjon, kjempeflott, sier foreldrekontakt Hilde Sten.

Pengene klare
Som så mange ganger før var det regn på innsamlingsdagen, likevel var det veldig greit å være bøssebærere rundt i kommunen.
– Dette er et kjempetiltak som jeg mer enn gjerne støtter opp om, sa en smilende Robert Sørli da Britt Van der Fehr kom på døra.
Da vi besøkte innsamlingslokalet i kommunehuset var det mange som kom, noe våte, og leverte inn sine bøsser.
– Det er bare blide og givervillige folk å møte på. Mange sitter med pengene klare og gir mer enn gjerne til årets innsamlingsaksjon, smiler Kirsti Åslaug Sæther. Hun hadde god hjelp av guttene Iver og Jørgen.
– Bare velvilje i Sjøåsen også, de som ikke hadde kontanter vippset penger mens jeg var der, sier Håvard Berre.

Etter opptelling av pengene de flinke bøssebærerne i Namdalseid klarte å samle inn viste summen 43.843.- kroner. Vangstunet barnehage hadde innsamling da de hadde besteforeldrekaffe for en ukes tid tilbake,
–  de fikk inn godt over 1.300 kroner i bøssa si, sier innsamlingslederne Nina Fjær og Eli Røthe fra kommunen.

Bøssebærerne fikk velfortjent kaffe og bløtkake etter endt innsamling.

Giveroversikt i Namdalseid kommune:
Totalt i kommunen ble det samlet inn 81.663.- kroner. I Namdalseid kommune er det 1.585 innbyggere og dette beløpet gir 51,52 kroner per innbygger. Rangering av 47 kommuner i Trøndelag kom Namdalseid på 1.plass fordelt på innbyggere. Av totalt 423 kommuner i landet endte Namdalseid på 170.plass. I tillegg til pengene som bøssebærerne samlet inn har Namdalseid kommune gitt kroner 5.000, Nord universitet, studiested Namsos kroner 3.000, Statland skole v/mellomtrinnet kroner 2.200 og Vangstunet barnehage samlet inn kroner 1.357.
Samlet beløp i landet er nå kroner 241.276.064,-.

 

Bøssebærer Britt Van der Fehr møtte en smilende Robert Sørli på sin runde på Åshøgda.

 

Litt bløte, men smilende bøssebærere Kirsti Åslaug Sæther, Iver med bøssa og Jørgen.

 

På Statland hadde de tombola og fredag var blant andre t.v. Arnold Halbostad og Odin Skjengen-Hågensen på plass. (Foto: Annette Skjengen).

 

Mina Claassen og Julius Thorvaldsen hadde lørdagstombola på butikken. (Foto: Hilde Sten).

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

Annonse



Annonse