Hverdagsklipp, negleklipp, bading og føning; alt for hunden

Kongepuddelen Marta får sin klipp på Hundens Hus, f.v. hundeeierne Arne og Lise Marie Aamodt Aune, daglig leder Mari Oksdøl Sørmeland og hundefrisør Linn Mari Eilertsen.

STEINKJER

En hyggelig telefon gjorde at det ble en spennende tur til Steinkjer.
– Vi er to hundeglade jenter som har startet opp med Hundens Hus på Steinkjer. Her er utstyr av mange slag, bur, seler, hundemat og mye mer. Ja, så har vi frisering og bading også, sa Mari Oksdøl Sørmeland.

Bønnhørt
Tenke seg til; frisering av hund, tenk om de har en kongepuddel inne til klipp og stell! Det er jo slike hunder man legger spesielt merke til. Og tenk, mine bønner ble hørt. Jeg åpnet døra inn til en flott butikk med frisørsalong/bad i bortre venstre hjørnet, og der var den, på et bord, en ekte kvit og flott kongepuddel med navnet Marta.
– Vi ble veldig glade når vi så at noen hadde startet opp med hundefrisering, skikkelig flott plass. Det er mye arbeid å holde Marta fin «på håret» så dette passet oss helt supert, smiler glade hundeeiere Lise Marie Aamodt og Arne Aune fra Malm.
Nyutdannet hundefrisør Linn Mari Eilertsen sørget for at både Marta og eierne ble fornøyde med helgeklippen.

Nyåpnet
Hundens Hus åpnet for rundt tre uker siden i Sjøfartsgata 14 i Steinkjer og eier og daglig leder Mari Oksdøl Sørmeland og venninnen Linn Mari Eilertsen har kjent hverandre siden de gikk på Val videregående skole.
– Vi er begge glade i hunder, jeg er kanskje litt barnslig opptatt av hund. Dette gjorde at vi startet opp med hundebutikk og salong her i Steinkjer. Det var mange kunder innom salongen de to første ukene og det går jevnt her nå også. Negleklipp kan for mange være et tiltak, bading, klipping og føning er et koselig arbeid. Det er behov for en slik hundebutikk med salong, sier Mari.

Godt utvalg
I den store butikken har de et godt utvalg av flere typer hundefor, både tørrfor og blautfor.
– Hundefòret som er skikkelig i skuddet nå er Dr.Clauder`s som finnes både som tørr- og blautfor. Ellers har vi rikt utvalg i seler, dekken også jaktdekken, senger og flere typer hundebur. Her finner man alt som skal til for at både hund og eier vil trives i hverdagen, sier daglig leder Mari Oksdøl Sørmeland.

Mari driver selv med Agility, en hundesport der hunden skal gjennom en spesiell hinderløype. Nå på onsdag arrangerer de hvalpetreff på Hundens Hus.
– Da får vi besøk fra Lyckelabben Hundeskole i Sparbu. Her blir det gitt informasjon om hvalpens utvikling, trening på handtering, øyne og tenner er også et tema. På denne kvelden har vi 15% i butikken. Vi satser på å ha ulike temakvelder utover vinteren, for eksempel hvordan forberede og handtere hunden på nyttårsaften. Det kan for mange være et mareritt som stresser både hund og eier, sier Mari. Hun er selv utdannet veterinærsekretær.
Mari sier også at førstehjelp for hund er et aktuelt tema, ikke bare for jegere.
– Er man ute i skog og fjell kan også hunden skade seg, da er det kjekt å vite hva man kan gjøre for eksempel ved beinbrudd, sier Mari Oksdøl Sørmeland.

Jo da, man ser at de også tenker på katt, for katt og hund er ofte i samme hus. Klorestativ og for finnes, og kattehus.

Mari Oksdøl Sørmeland har flere typer hundefor i butikken.

 

Hundeseler, dekken og det hundeeier trenger til hunden sin, finner man i butikken til Mari Oksdøl Sørmeland.

 

Hundefrisør Linn Mari Eilertsen har godt lag med hunder, eier Arne Aune og hunden Marta er fornøyde med helgeklippen.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse