Stort engasjement fra listetopper da pensjonistforeningene inviterte til møte

Listetopper stilte til debatt torsdag kveld: F.v. Ordfører i Namsos kommune Arnhild Holstad (A), Marion Fust Sæternes (MDG), ordfører i Namdalseid Steinar Lyngstad (Sp), Geir Olav Knappe (V), Amund Lein (H), Hanne Lise Fashing (Rødt), Torgeir Strøm (Sv), Stein Tore Wolf (Frp), Anette Liseter (Krf)

NAMDALSEID

Torsdag kveld hadde pensjonistforeningene i Namdalseid, Fosnes og Namsos invitert listetoppene i de politiske partiene til utspørring i Namdalseid samfunnshus. Det var et åpent møte og rundt 50 velgere møtte opp for å høre hva de forskjellige partiene ville «servere» nå like før valget. Det ble en interessant debatt som møteleder Agnar Moe ledet på en suveren og proff måte.

Mange gode saker
Mange spørsmål ble besvart og enighet blant listetoppene var det om mange saker blant annet veger uten bom, barnetrygden skal ikke regnes inn i foreldrenes inntekter. Øking av pensjon til minstepensjonister, eldreomsorg, eiendomsskatt, avgifter vatn og kloakk, frivilligheten, eldreråd, bru til Jøa, Fv17 nordover og flere saker ble besvart. Kollektiv transport ble nevnt og de fleste er for skolemat.

Det ble en god debatt med flinke politikere på scenen, her er litt av det som ble sagt:

Brannvesenet på Namdalseid flyttes til Namsos.
– De har nå tilhørighet i Brannvesenet Midt og de går nå over til Namsos Brannvesen, sier Steinar Lyngstad.
– Det vil være veldig naturlig å bruke Namsos. De ansatte får fortsette her noe som gir mulighet til samarbeid i hele Namdalen, sier ordfører Arnhild Holstad.

Et par uttalelser angående Fv17 nordover:
– Det er viktig å få til Fv17 nordover uten bompenger, Stein Tore Wolf (Frp).
– Alle partier slåss felles for å få veger uten bompenger. Sikkerheten er i høysete og det er viktig å se på gang/sykkelveg fra Korsen til Sentrum, Torgeir Strøm (Sv).

Eiendomsskatt
– Urettferdig at enslige skal betale like mye i eiendomsskatt som om de bor to i huset, Steinar Lyngstad (Sp).
– Vi ønsker eiendomsskatt, men at de som tjener og har mest betaler mer enn de som har lite, (Rødt) Hanne Lise Fashing.

– Generelt løft til minstepensjonistene og reduser eiendomsskatten til alle, Amund Lein (H).
– Vi trenger eiendomsskatten, Torgeir Strøm (Sv).
– Skal eiendomsskatten bort må vi få mer penger fra staten, Anette Liseter (Krf).
– Vi må være ærlige til forsamlingen. Før vi fjerner noe i den nye kommunen må vi få skikk på økonomien. Eiendomsskatten blir lavere, men utfordring med økonomien uten, Steinar Lyngstad (Sp).

Skal bestå
Frivilligheten er stor i de tre kommunene, men hva skjer med Frivilligsentralen i Namdalseid?
– Vi er alle glade i Frivilligsentralen vår. Fra 2021 blir det ingen øremerkede midler til drift. Hva skjer da? spurte Solfrid Skevik.

– Frivilligsentralen er viktig og selvfølgelig skal den fortsette her på Eide. Frivilligheten er viktig for alle, alt kan ikke regnes i kroner og ører. Frivilligheten er helt enorm, Amund Lein (H).
– Vi må strekke oss ekstra langt for å bevare Frivilligsentralen. Kan ikke ta bort saker som dere har og som fungerer så bra, Arnhild Holstad (A).

– I intensjonsavtalen står det at frivilligsentralene skal bestå. Vi er fantastisk fornøyd med denne og alt og alle som gledes med dette, Steinar Lyngstad (Sp).
– Frivilligheten er viktig og vi jobber for den, den er jo limet i samfunnet, Geir Olav Knappe (V).

Sykeheimer
Det er politisk vilje til å beholde og bevare de sykeheimer og institusjonsplasser som eksisterer i de tre nåværende kommunene.

– Ap mener at vi trenger de institusjonene, helsetunene vi allerede har, også institusjonsplassene på Jøa, sier Arnhild.
– Sykeheimer alle steder er det politisk vilje for, Hanne Lise Fashing (Rødt).
– Kjøkkenet på Namdalseid og Jøa skal bestå, mange som har behov for dette, Steinar Lyngstad (Sp).

Sluttinnlegg
Det nærmer seg valg og det blir etter hvert mye snakk om samarbeid mellom de forskjellige partiene. Hvem skal snakke med hvem og om hva? Her er to:

– Vi inngår ikke noen samarbeidssamtaler med noen før etter valget. Vi må vente på valgresultatet først. Det viktigste for oss (Sp) er at alle har et arbeid å gå til, ha inntekt. Vi må se på hvordan skape næringsutvikling og hvordan tiltrekke flere næringsfolk til kommunen. Arbeid er viktig, sier Namdalseidordfører Steinar Lyngstad.

– Namsos skal bli en god og glad kommune å vokse opp i og bo i. Arbeiderpartiet skal videreføre samarbeid med de andre partiene om sak. Arbeiderpartiet og Senterpartiet sine program inneholder mange likheter, sier Namsosordfører Arnhild Holstad.

God stemning blant politikerne. T.v. Marion Fust Sæternes (MDG), Steinar Lyngstad (Sp) og Geir Olav Knappe (V).

 

Arnhild Holstad (A) og Marion Fust Sæternes (MDG).

 

Møteleder Agnar Moe hadde stålkontroll, godt jobba!

 

Godt oppmøte på torsdagens politiske debatt i samfunnshuset.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse