Tradisjonelle juleblomster og blomster til de som ønsker noe annet

Gartner Ingela Langøren har god hjelp av Wigdis Nilsen i travle førjulsdager

SJØÅSEN

Så er Ingela Langøren nok en gang klar til å møte juleblomsterhandel og gartneriet er fylt opp med blomster av mange slag. Julestjerna er fortsatt den mest populære.

– Julestjerna er på topp med Ildtopp og Asalia like etter. Ellers så er sammenplantninger i forskjellige størrelser etterspurt. Buketter og blomsteroppsatser ønsker kundene seg nærmere jul. Blant de vanlige plantene finnes også planter som egner seg for de med blomsterallergi. Her er også blomster for de som ønsker noe annet, sier gartner Ingela.

Onsdag fikk Ingela levert juleplanter fra Vikans Gartneri i Stjørdal og her finnes i overkant av 1000 planter i mange farger og størrelser. Ingela ser fram til ei trivelig og travel tid med godt salg mot jul. Men hun er også bekymret for framtida til gartneriene.

– Det ser ut som det kan bli problemer med å få tak i planter fra store gartnerier etter hvert. Høge strømpriser gjør at mange gartneri ser seg nødt til å legge ned. Dette er tragisk, så vi får se hvordan det blir framover, sier hun. Men nå er i alle fall gartneriet oppfylt med friske fine planter.

I butikken finnes også julenek, nisser i mange størrelser og masse julepynteting.

– Juletrær har vi også, helst på bestilling, det er både vanlig gran og edelgran. Edelgrankvister har vi også, sier Ingela.

Utkjøring
Gartner Ingela sier at folk må ikke være redd for å ringe for å bestille blomster.

– Man skjønner at enkelte kan være forsiktig med å oppsøke utsalg nå i disse nye koronatidene. Vi kjører ut blomster hver dag så for all del ta kontakt, ikke kvi dere for det. Er det noen som ønsker hjelp med å lage sammenplantninger så hjelper vi gjerne, smiler Ingela.

Det er ikke bare høge strømpriser å tenke på for nå er det nye koronarestriksjoner. På Langøren Gartneri tar de hensyn til kundene sine og slipper ikke inn flere enn at avstand og sikkerhet blir ivaretatt.

Åpningstider før jul
Fra mandag 13. desember gjelder disse åpningstider på Langøren Gartneri:

– Alle dager fra 13. og fram til og med 23. desember har vi åpent fra klokka 10.00. til 19.00. også søndag 19. desember, sier Ingela Langøren.

Følg gjerne Langøren Gartneri på FaceBook, kan bli endringer på grunn av korona.

Besøksadresse: Namsosvegen 3663 (Namdalseid).
Medlem av EuroFlorist kjeden.
Telefon: 74 27 87 96 

langoren.gartneri@gmail.com

Wigdis er travelt opptatt med å klargjøre sammenplantninger.

 

Kunde Berit Buvarp Aardal tar en blomsterprat med Ingela.

 

Det er ikke bare planter som etterspørres, Ingela lager de flotteste buketter.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse