Vårruller, med eller uten chili?

NAMDALSEID

Matkurs og matlaging er ofte et populært tiltak, og det stemte også da Namdalseid Røde Kors og frivilligsentralen arrangerte vårrullkurs søndag 15. april.

Dette er andre gang de går sammen om et slikt kurs, og kursinstruktør har begge gangene vært Laxumy Kathiravel fra Kathiravel Asiatiske Matvarer på Namsos, sammen med datteren Laxika.

Forrige gang det var kurs er nå to år siden, og Laxumy forteller at hun fortsatt kjenner igjen kursdeltakerne når de er innom butikken hennes og handler varene de trenger. Og det som er så fint er at det bare er å spørre henne hva som trengs av ingredienser. –Jeg har matvarer fra hele verden, forteller Laxumy.

Hun har drevet ”asia-butikken” på Namsos i 20 år. Selv er hun opprinnelig fra Sri Lanka.

Marit Kolstad som er nestleder i Namdalseid Røde Kors forteller at de ønsker å tilby ulike aktiviteter til medlemmene sine. –Vi ønsker å ha et bredt aktivitetstilbud slik at det er noe for enhver, sier hun. Og dette er også frivilligsentralens filosofi, så det passer godt å samarbeide.

Kurset foregikk på skolekjøkkenet på Namdalseid skole. Ingrediensene som ble brukt var blant annet løk, gulrot, koriander og vårløk, sammen med kyllingkjøttdeig, glassnudler og vårrullkrydder.

Bruken av chili ble litt omdiskutert, og flertallet i gruppen bestemte at det ikke skulle være chili i vårrullene. Men fristelsen ble for stor for en deltaker som ville ha chili, og lagde seg noen egne eksemplarer. Problemet var da disse ble blandet med de andre under stekingen. –Dette blir som mandelen i grøten, ble det tullet med i rundt matbordet. Og det ble etter sigende flere vinnere.

Matkurset ble avsluttet med et godt og trivelig måltid. I tillegg til egenproduserte vårruller hadde Laxumy med en nydelig indisk scampi-gryte og linsecurry. Det var ingen som gikk sultne hjem denne kvelden. –Jeg trenger ikke spise før i morgen kveld, sier Aysha Alkang med et smil. Og Kjell Inge Aas forsyner seg mer samtidig som han sier at nå er jeg stappmett, men må ha mer likevel!

Navnet vårrull kommer av den kinesiske preferansen å servere denne type mat til vårfesten. Men vi spiser selvsagt vårruller året rundt. Gjerne med ris, salat og søt chilisaus til.

Populært kurs med fornøyde deltakere og kursholdere: Ellen Ressem, Laxika Kathiravel, Mirfat Almustafa, Jorun Anita Dahle, Aysha Alkang, Liv Strand, Lill Strand, Hanne Lillian Hanssen, Kjell Inge Aas og Laxumy Kathiravel.

 

Laxumy viser og forklarer.

 

Laxika viser og forklarer.

 

Kunsten er å pakke inn fyllet i rispapir og gjøre det tett.

 

Ferske vårruller freser i solsikkeoljen.

 

Kveldens arrangører: Monica Sotberg fra frivilligsentralen, Marit Kolstad fra Namdalseid Røde Kors, Laxumy og Laxika fra Kathiravel Asiatiske Matvarer

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse