Viktig å bli sett i trafikken, refleksvester til elevene i førsteklassen

Den dagen var det skikkelig sol, fremste rekke fra venstre, Seleki, Simen, Oda Synnøve, Miriam og Ane. Andre rekke f.v. Lina, Kristoffer, Espen og Ingrid. Tredje rekke f.v. Mia, Oda, Lukas, Marie, Ada og Tord. Bakerst t.v. Håkon og Trygve

NAMDALSEID

Trygg Trafikk markerer refleksdagen i samarbeid med Fremtind Forsikring og denne dagen ble første gang arrangert i 2006 og er alltid tredje torsdag i oktober. Hver høst er det en slik refleksvestaksjon og da besøker mannskap fra politiet skolene rundt i distriktet og deler ut refleksvester. Denne høsten er spesiell og på grunn av korona kan ikke politiet stille opp på slike oppdrag.
Slik var det også ved Namdalseid skole, og torsdag var det utdeling av refleksvester. Her var det rektor Trine Risan som sto for utdelingen til alle elevene i første klasse.

– Vet dere hvorfor vi bruker refleks? spurte Trine.

– Ja, det er for å bli sett i trafikken så vi ikke blir påkjørt. Vi har sett hvordan refleks virker når vi sitter på i bil, svarte elevene.

De hadde forstått bruken av refleks og de lovte å bruke refleksvestene til og fra skolen og ellers

når de ferdes ved veg. Lurt også å bruke refleksvester selv om det ikke er helt mørkt!

Refleksvestene er sponset av Trygg Trafikk, NAF, Sparebank1 Midt Norge, Fylkets Trafikksikkerhetsutvalg, Politiet og Namdalsavisa.

Trygg Trafikk
Hver vinter utfører Trygg Trafikk fysiske tellinger over hele landet for å finne ut hvor mange som faktisk bruker refleks. Trygg Trafikks tellinger viser at kun 4 av 10 voksne bruker refleks. Dårligst er voksne i alderen 30+ og menn. Flinkest er barna.

En undersøkelse fra Trygg Trafikk viser at det er mange nestenulykker, og over 32 prosent av norske bilførere har opplevd nestenulykker med fotgjengere og syklister i mørket.

– Marginene mellom en nestenulykke og en alvorlig ulykke er små. Går du uten refleks vil en bilist i 50 km/t kun ha 2 sekunder på å se deg. Bruker du refleks har bilisten 10 sekunder til rådighet, hentet fra Trygg Trafikk.

Så derfor: Bruk refleks, bli sett. Refleks redder liv!

Torsdag fikk Oda Synnøve og de andre førsteklassingene refleksvester av rektor ved Namdalseid skole Trine Risan.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse