7. trinn ved Namdalseid skole viser vei for mer aktivitet til alle

Modellen viser en badestrand, en kafé og aktiviteter på idrettsanlegget i Namdalseid.

NAMDALSEID

7. trinn ved Namdalseid skole har i mai måned tatt et stort skritt inn i entreprenørskapets verden ved å delta i den årlige konkurransen SMART-SMN i regi av Ungt Entreprenørskap og Sparebank 1 Midt-Norge. Elevene har arbeidet hardt for å finne innovative løsninger på problemstillingen de fikk som oppgave: «Hvordan kan vi lage smarte og nye idéer som får barn, unge og eldre i lokalsamfunnet til å være mer aktive og sosiale?».

Denne årlige konkurransen setter søkelys på innovasjon, samarbeid og bærekraftige løsninger som kan ha en positiv innvirkning på lokalsamfunnet. Kontaktlærer Hanne Siri Høgden forteller de startet med et inspirerende kickoff av Øyvind Troset som er rådgiver i Ungt Entreprenørskap Trøndelag. Han utfordret elevene til å finne løsninger som bidrar til et godt sosialt, mentalt og aktivt samfunn for folk i alle aldre.

– Elevene har jobbet muntlig, skriftlig og praktisk, forteller Hanne Siri. – De har jobbet i tre grupper som har utviklet hvert sitt løsningsforslag med tilhørende modell. Disse løsningsforslagene er sendt inn for å være med i kåringen om å bli det beste forslaget i Trøndelag. Vinneren vil motta 10 000 kroner! En gulrot som ifølge læreren har motivert elevene til å legge ned stor innsats i prosjektet.

De har nå hatt utstilling i amfiet på skolen og presentert det de har jobbet med.

Elevenes kreative løsninger

«Gå-ut» med Ane, Fares og Sigurd

Denne gruppen ønsker å skape sosiale møteplasser for folk i alle aldre. Etter en spørreundersøkelse blant elever, lærere og foreldre har de utviklet en modell med tre aktivitetsforslag: En badestrand, en kafé og aktiviteter på idrettsanlegget i Namdalseid. «Det har vært et artig prosjekt, men mye jobb,» sa elevene. De utfordrer frivilligsentralen og idrettslaget til å realisere forslagene deres!

«Sommermorro» med Johanne, Kristian og Tuva

Denne gruppen valgte å undersøke hva barn kan gjøre i sommerferien når foreldrene er på jobb. Modellen deres inneholder sandvolleyball og minigolf som aktiviteter. «Vi ønsker at det skal være én dag i uken med aktiviteter å være med på, og det kan være flere aktiviteter enn disse eksemplene» fortalte gruppen da de presenterte modellen sin. Også denne gruppen utfordrer noen til å ta tak i forslaget deres, og nevner frivilligsentralen, kommunen og idrettslaget.

«Ung til eldre» med Emilie, Kevin og Åsmund

Disse elevene ønsker å utvikle en app som motiverer folk til å være mer aktive. Appen skal være lett å bruke for alle og man skal få poeng basert på hvor aktiv man er. «Appen kan også brukes på alle aktiviteter som de andre to gruppene har foreslått,» forklarte gruppen. De har også designet en logo og en modell for prosjektet.

Refleksjoner og forventninger

Kontaktlærer Hanne Siri Høgden uttrykte stolthet over elevenes arbeid: «Det har vært artig å se ulike sider av elevene når de har fått være kreative og jobbe med dette. De har tenkt på aktiviteter og løsninger både for seg selv og for andre. Nå er de spente på om noen av løsningene vinner førstepremien i Trøndelag!»

Gjennom prosjektet har 7. trinn ved Namdalseid skole vist hvor verdifullt fellesskapet er, og hvordan kreativitet og samarbeid kan bidra til et mer aktivt og sosialt lokalsamfunn. Elevenes innsats i Ungt Entreprenørskap-prosjektet er et lysende eksempel på hvordan unge kan ta initiativ og skape positive forandringer i sitt nærmiljø.

Ane, Sigurd og Fares med sin modell for «Gå-ut».
Tuva Vannebo Skevik og Johanne Tørring med modellen sin for «Sommermorro». Kristian Nocun Pettersen var også på gruppen, men var ikke tilstede da vi tok bildet.
Emile Olsen Gripp, Kevin André Hatland og Åsmund Hynne Kolstad med modellen sin for appen «Ung til eldre».

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

Annonse



Annonse