«Bikkje Blues» og vakker dans på UKM-lokalfestival og kulturskoleforestilling

Mange flinke ungdommer deltok på tirsdagens UKM-lokalfestival og kulturskoleforestilling i amfiet på Namdalseid skole

NAMDALSEID

Tirsdag kveld var det klart for UKM-lokalfestival og kulturskoleforestilling i Namdalseid skole. I år var det et koronafritt arrangement og foreldre og søsken møtte opp for å nyte ei variert forestilling med mange flinke utøvere.

Dans og musikk

Her fikk man høre mye flott sang og musikk fra grupper/band, gitarspill/pianospill og sang og vakker pianomusikk med egenlaga versjon av en Beatleslåt. En fint framført ABBA-melodi og ei countrylåt fra filmen «Smokey and the bandit». Ei blusespillende gruppe med en barytonist, gitarist og trommis, det kunne vel ikke vært mer variert program fra scenen.

For all del, det var ikke bare sang og musikk, men en dansegruppe stilte opp med en vakker sjølkoreografert dans til melodien «Jeg glemmer deg aldri».

– Vi har jobba hardt i tre uker for å få ferdig dansen og vi synes det er veldig artig å danse, smiler Vilde Malm Vågø.

Fargerik kunst

Ei flott kunstutstilling laget av elever på Kreativt verksted med mange flotte fargerike kunstverk.

– Syv elever i tredje og fjerde klasse har jobba godt på kreativt verksted i vinter. Vi har vært inspirert av den japanske samtidskunstner Yayoi Kusama som er ei aktiv fargerik dame på 90 år. Vi har også laga trådkunst og elevene har sydd sine egne luer. Elever i 6. klasse har hatt keramikk og laga skåler og de har også laga forskjellige treskulpturer. Veldig bra jobba, smiler lærer Hanne Siri Høgden.

Til regionfestival

Namsos Kulturskole skaper rekruttering til UKM og det er arrangert tre lokalfestivaler i kommunen, en på Jøa, i Namsos og på Namdalseid. Det ble gjort opptak av hele forestillingen og en oppnevnt jury i Namsos kommune vil finne fram til deltakere som går videre til regionfestivalen. For å gå videre må man være mellom 13 og 20 år eller i ei gruppe hvor halvparten er mellom 13 og 20 år. Namsos er vertskommune for regionalfestivalen. I juryen er det en fra Namsos, Jøa og Namdalseid.

De er elever på kreativt verksted i kulturskolen og har jobbet med abstrakt kunst, sydd hver sine flotte luer og laget trådbilder, fra venstre Ola Toldnes Kaldahl, Audun Stakset, Eldbjørg Furre Holtan, Margit Altin-Skulstad og Jana Shahoud, (Jad Alhozami og Oliver Alte Weiseth ikke til stede).

 

Forestillingen startet med bandet «The Troublemakers» og melodien «Trouble is a Friend», vokal Emilie Olsen Gripp, Johanne Tørring, piano, Kevin Bergli, bassgitar, Sigurd Tørring, el-gitar, Tuva Vannebo Skevik og Åsmund Hynne Kolstad på slagverk.

 

Vakker sang av Adeele Sääsk; «When I Kissed the Teacher».

 

«The Blues Boys»; Iver Sæther Skansen, baryton, Justin Brørs, el-gitar og Jørgen Sæther Skansen på slagverk. De framførte «Bikkje Blues», skikkelig tøft!

 

Elea Sotberg Hanssen, vokal og Elvira Sverkmo, bass framførte melodien «Bubbly».

 

Eline Bratreit Helland, Leah Kaldahl og Vilde Malm Vågø imponerte med selvlaget dans til melodien «Jeg glemmer deg aldri».
«UKM-veteranen» Snorre Sverkmo Julnes framførte melodien «Det går fint» av Di Derre.

 

Thalia Benedicte Fossli framførte en melodi av Ella Henderson; «Pieces».

 

Gruppa «The Dream» hadde melodien med den skumleste tittelen; «Ghost Town». Ylva Enoksen Stakset, vokal, Selma Sverkmo, el-gitar, Amalie Modell Sverkmo, bass og Linnéa Sætre Elden på piano.

 

«Here comes the sun», Det var så sola skinte på Alma Bulling da hun framførte sin egen versjon av denne melodien av The Beatles.

 

Det svingte godt da de spilte Country/ragtime-melodien «East Bound and Down», Solveig Bulling, piano, Malin Dahl Nilsen, el-gitar og Stian Hansen på el-piano. Lærerne Julie Sæther Laupstad og Jan Åge Kolstad stilte opp som støttespillere på flere melodier.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse