Bli med på spenstig dugnad for ny kommuneplan!

Monica Sotberg og Annette Skjengen som representerer henholdsvis Namdalseid og Statland/Tøtdal, sammen med prosjektleder Inge Ryan oppfordrer innbyggerne til å engasjere seg!

Prosjektgruppen som jobber med kommunesammenslåingen har spurt seg selv hvordan de best mulig kan engasjere og begeistre innbyggerne i utarbeidelsen av den nye kommuneplanen. De satser spenstig, det er sikkert og visst!

La oss vise frem vårt beste!

I løpet av åtte dager i september skal de gjøre en reise gjennom nykommunen. Namdalsavisa er engasjert for å dokumentere og presentere reisen med inspirasjon fra konseptet ”minutt for minutt”. Det starter søndag 9. september i Lund/Salsnes og avsluttes søndag 16. september i Namsos sentrum.

Nykommunen er delt inn i åtte tettsteder som skal få hver sin dag til å presentere seg selv og hva som er viktig og unikt for stedet.

Herved oppfordres alle innbyggere til å engasjere seg i å vise seg frem!
-Dette er deres dager, og dere skal heie på dere selv, oppfordrer Inge Ryan.

Sett av datoene:
Namdalseid: 12. september
Statland/Tøtdal: 13. september

Hver dag blir det livesendinger på facebook fra ulike steder i bygda kl 12.00, kl 15.00 og kl 18.00.

Kl 19.00 blir det folkemøte, og det blir avsluttet med livesending kl 21.00.

Konkurranse om å vise frem det beste fra bygda

Opplegget som skal gjennomføres baserer seg på en konkurranse mellom tre team.

Namdalsavisa stiller med tre ”agenter” som skal ha med seg to deltakere hver. Dette vil da utgjøre tre team som skal løse noen utfordringer i løpet av dagen. Det de skal gjøre blir filmet, og på folkemøtet om kvelden skal det kåres en vinner blant de tre teamene, og vinneren går videre til en ”finale” som skal vises på Namsos søndagen etter.

Oppdragene skal avsløre gode kvaliteter på de stedene de er. Tettstedene i den nye kommunen skal settes på kartet og innbyggerne skal involveres.

-Dette blir kjempeartig, så prioriter å være med, oppfordrer Inge Ryan. –Dette vil løfte frem både grender og Namsos sentrum, og det som presenteres vil ha betydning hva som skje videre strategiprosessen. Er du på jobb og har mulighet til å ta igjen tapt arbeidstid så prøv å få til det!

Dette er også en unik mulighet til å markedsføre stedet ditt, legger han til.

Send inn dine forslag!

Hvert tettsted i nykommunen har en eller flere kontaktpersoner. For Statland/Tøtdal er det Annette Skjengen og Svein Lervik. For Namdalseid er det Monica Sotberg.

Jobben deres frem til dette går av stabelen er å innhente forslag om hva Statland/Tøtdal og Namdalseid skal presentere om seg selv. Dette skal være reklame for bygda, og i tillegg til å fokusere på hva som er bra så må det også komme frem hva innbyggerne vil utvikle og ha enda bedre enn i dag.

Annette, Svein og Monica ønsker flest mulig tilbakemeldinger på hva bygdene skal presentere:

  • Hva er typisk for vårt sted
  • Hva er styrken til grenda
  • Forslag til steder som bør besøkes under sendingene

De ønsker også forslag til hvem som kan være med på livesendingene sammen med ”agentene”. Foreslå deg selv eller andre gode kandidater du kjenner!

Send dine forslag til:
Svein – telefon 958 04 965 eller epost slervik@online.no
Annette – telefon 456 30 781 eller epost skjengen82@hotmail.com
Monica – telefon 479 00 191 eller epost monicasotberg@gmail.com

Det er en del ting som må forberedes, så kom gjerne med forslagene dine så fort som mulig!

Kommuneplan – spennende eller kjedelig?

-Kommuneplanen er jo egentlig veldig spennende, sier prosjektleder Inge Ryan. –I kommuneplanen skal det stå hva kommunen skal satse på, og den vil være førende for budsjettprosesser og prioriteringer som skal gjøres. Her er alle muligheter til å være med å påvirke.

Tettstedene står sentralt i den nye kommunen, og hvert enkelt lokalsamfunn skal selv være med og bestemme hva som er viktig for seg.

Nye Namsos deler inn storkommunen i følgende tettsteder: Statland/Tøtdal, Namdalseid, Bangsund, Namsos sentrum, Otterøy, Vemundvik, Lund/Salsnes og Jøa/Elvalandet.

I løpet av disse dagene i september kan dere følge sendingene fra alle disse stedene. Så når dette kommer opp på facebook så er det bare «lik og del»!

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse