Bruk alltid sikkerhetsbeltet; Dansk leirskoleelev havnet i frontruta på bussen

- For all del, BRUK ALLTID SIKKERHETSBELTET, oppfordrer Tore Eldnes.

NAMDALSEID

Tore Eldnes i Eldnes Bussreiser var i helga på kjøreoppdrag i Trondheim der han kjørte cruiseturister rundt i byen og omegn. I retur hadde han med danske skoleelever og tre ledere som skulle på et ukes opphold på Drageid Leirskole i Osen.
– Da fikk jeg mitt livs største sjokk som bussjåfør, ei av jentene hadde ikke på seg sikkerhetsbeltet og da jeg måtte bremse opp, havnet hun i frontruta like ved meg, forteller Tore.

God informasjon
Eldnes Bussreiser har mange oppdrag og i helga var Tore Eldnes i Trondheim og kjørte sightseeing med turister fra cruiseskip. På heimturen tirsdag hadde fått en forespørsel om å ta med en dansk skoleklasse som skulle til Drageid Leirskole i Osen. Som på så mange turer tidligere informerte Tore Eldnes også sine unge passasjerer om påbudet med sikkerhetsbelter.
– Første gangen jeg ga informasjon om beltepåbud var før start i Trondheim. En av de danske lederne forklarte også dette til elevene. Vi stoppet for en kvil på Asphaugen, for av erfaring vet jeg at det er lurt å ha gått litt før man kjører ut til Drageid. Da ble samme beskjeden gitt både på norsk og dansk, forteller Tore.

Rett i frontruta
Alt gikk fint videre utover helt til Tore observerte tre rådyr som gikk over vegen like etter å ha svingt av i Tøtdal. Som den erfarne sjåfør han er bremset han ned i tilfelle det skulle komme flere dyr. Farten var da cirka 60 kilometer, da smalt det i frontruta.
– I det samme jeg bremset kommer en av elevene, ei jente på cirka 13 år flygende igjennom lufta, like forbi meg og rett i frontruta med ett smell! Det var ei skikkelig ubehagelig opplevelse. Jeg var sikker på at jenta skulle gå gjennom ruta. Hva om jeg hadde måttet bråbremse? Kan ikke tenke på det, og heldigvis gikk det bra med jenta. En kul i panna og hun ble tatt vare på av sykepleier som var med i teamet. Jeg har i etterkant  flere ganger vært i kontakt med leirskolen og de danske lederne og alt er bare bra med jenta, sier en noe rystet Tore Eldnes på telefon fra Trondheim.

Bruk beltet
Jenta satt på fremste sete i bussens høyre side uten belte. Dette hadde ikke lederne registrert, og hell i uhell så gikk det bra denne gangen.
– Her ser man hvor «lite» som skal til for at det kan gå veldig galt. La dette være en tankevekker til alle som reiser med buss og bil; BRUK SIKKERHETSBELTET, det er en grunn for at det er der. Frontruta er skiftbar og heldigvis gikk alt bra, jeg fikk en god klem av den danske jenta, sier Tore Eldnes. Han skal også kjøre dette reisefølge til Trondheim etter endt opphold.
Han legger til at dette er det første uhellet han har hatt som bussjåfør/busseier siden han startet opp sin virksomhet i 1981.

Slik så frontruta ut etter uhellet. (Foto: Tore Eldnes)

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse