Landevegsløpet «Statlandmila» har lange tradisjoner, kan også ta «Halvmila»

Klar til start i Tøtdal, f.v. Emma Kaldahl, Kristoffer Buvarp, Hans Olav Kammen, Edvin Finanger, Julius Thorvaldsen, Odin Hågensen, Ingeborg Skorstad, Janne Finanger, Ottar Anton Kaldal og Morten Hågensen.

STATLAND

Andre pinsedag var dagen for det tradisjonelle landevegsløpet Statlandmila. Det er en brutal start fra Tøtdal og opp mot Statlandvatnet, der er det mest motbakk ja. Men det skremte ikke de åtte sprekingene som startet på langløypa.
– Jeg er ganske god i motbakker, men så tar de meg når det blir flatt, ler Hans Olav Kammen.

Tradisjon
Landevegsløpet Statlandmila har eksistert tilbake til slutten av 1980 årene. Da var løpet en stor attraksjon og det var stor deltakelse med de beste løperne fra Namsos, Namdalseid, Flatanger, Salsbruket og Malm. Det kunne være opp mot 100 deltakere. En gang var det også med en løper fra Kenya. Statlandmila ble da arrangert i forbindelse med Statlanddagan, men fra 2007 har det vært et eget arrangement.

– Dette er et årvisst arrangement med varierende deltakelse. Her kan man løpe, gå og sykle og dersom man vil delta i ei kortere løype er det start fra Måssåhatten for Halvmila. Om ikke mila er hel fra Tøtdal så er den på 9,5 kilometer, sier Emma Kaldahl og Morten Hågensen i det de ønsker åtte sprekinger god tur over fjellet.

Suveren seier
Til sammen 41 deltakere startet på årets Statlandmila. 33 mosjonister fra de aller yngste til pensjonister valgte å starte fra Måssåhatten og alle hadde de fint driv mot Statland skole.
– Det går bra, artig herre ja, smilte ei smørblid jente på sparksykkel da hun suste forbi.

Det ble tidlig klart at langdistanseløper Kristoffer Buvarp ønsket å sette konkurrentene på plass. Ved passering Måssåhatten, halvvegs, ledet han med fire minutter på veteranen Ottar Anton Kaldal som i mål var rundt seks minutter bak vinner Kristoffer, han endte med tiden 37.43.

– Det er ikke bare å henge med ungdommen, blir nå litt klar, men det hører vel med. Var bare snaut fire minutter bak tiden jeg hadde i fjor, ler Ottar Anton, han kom i mål på tiden 43.03.
Janne Finanger var eneste dame som startet i sprintklassen og kom i mål på tiden 45.56.
Blant de aller yngste på langløpet var det Edvin Finanger som stakk fra sine to kompiser undervegs til seier i juniorklassen med tiden 55.05.

Ingeborg Skorstad syklet Statlandmila og kom i mål på tiden 31.15.
Vinner av Halvmila i dameklassen ble Lisbeth Finanger og i herreklassen ble Noah Rønning vinner.
Det hører med at det var to drikkeposter undervegs.

– Vi i arrangørstaben er fornøyd med dagen både med deltakelse og ellers oppmøte av folk i målområdet. Her har vi både kaffesalg med kaker og har man lyst på en porsjon sodd så har vi det og. En flott dag, smiler Emma Kaldal.

Vinnere t.v. Ottar Anton Kaldal, Janne Finanger og Kristoffer Buvarp.

 

Edvin Finanger ble vinner i juniorklassen på langløpet.

 

Ottar Anton Kaldal blir klappet i mål av vinner Kristoffer.

 

Ingeborg Skorstad valgte sykkel på årets Statlandmila, her passerer hun ved Måssåhatten.

 

Bildeserie undervegs i Statlandmila/Halvmila:

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse