Den store skytterfesten nærmer seg; landets beste skyttere kommer og alt er klart på nyrenovert skytebane

Årets skytterfest på Lyngenbanen i Sjøåsen nærmer seg, stor dugnadsinnsats og prøveskytinger er unnagjort så da ønskes skyttere fra hele landet velkommen til Frende cup. F.v. ordfører Steinar Lyngstad, Ann Cathrine Sverkmo Walleraunet, Snorre Sverkmo Julnes, Wenke, Villy og Sanna Marie Sverkmo.

SJØÅSEN

31.juli – 4.august arrangerer Namdalseid og Lyngen skytterlag Frende cup, Norgescup, i skyting på Lyngen skytebane i Sjøåsen.
Lørdag 28. juli inviterer skytterlaget til åpent stevne i Stang og Felthurtigskyting.
– Dette er et prøvestevne for å teste vårt nye elektroniske Stang og Felthurtiganlegg fra Kongsberg. Vi arrangerer Norgescup i bane og hurtigdisiplinene like etter dette stevnet så vi håper at mange skyttere tar turen innom for å hjelpe oss med en god gjennomkjøring, sier Villy Sverkmo.

Stor dugnadsinnsats
Dugnadsarbeidet og planleggingen til det store Frende cup stevnet startet de opp med allerede i fjor høst. Fra tidlig vår og utover sommeren er parkeringsplassen utvidet og utbedret med både stein og grus og det har vært dugnad på banen hver helg hele sommeren.
– Det har blitt mye dugnadsjobbing i helgene og noen har også vært her på hverdager. Cirka 3.000 dugnadstimer har vi helt sikkert brukt med rydding av løv, opparbeidelse av ny Stang og Felthurtigbane, mye snekring og arbeid med utvidelse av skytebanene med flere skiver på 200 meteren, forteller Villy.
Det er mye nytt utstyr på alle hold på skytebanen og det nye Stang og Felthurtiganlegget har kostet rundt 340.000 kroner. Hva de har brukt av penger på hele opprustingen har de enda ikke tall på.

Det er ikke bare planering, rydding av løvskog og andre grove oppdrag som er utført. Nei da, her er det pyntet med blomster langs veggene på skytterbanen så det er bare å glede seg til å komme på skytterstevne.

Duell
Onsdag ettermiddag var ordfører Steinar Lyngstad på Lyngen skytebane for å trene til ordførerduellen under Landsskytterstevnet på Stjørdal. Han hadde Ann Cathrine Sverkmo Walleraunet som sin mentor, hun prøveskjøt geværet og ga gode råd under prøveskytingen. Det skytes 25 skudd med kaliber 22 på 100 meter hold.
– Jeg har jo skutt litt tidligere blant annet på et banestevne på Høylandet. Dette med ordførerduell på Landsskytterstevnet blir jo spennende for uansett hvor uhøytidelig dette blir, så får jeg sikkert litt nerver. Jeg fikk god instruks fra Ann Cathrine så «de herre bli bra de», smiler ordfører Steinar.

Landets beste skytter
Landsskytterstevnet arrangeres i Stjørdal 3.-10. august, men 2. runde Frende Cup i Stang, Felthurtig og Baneskyting er delt på skytebanene til skytterlagene Namdalseid og Lyngen, Øvre Ogndal og Henning/Forr og Steinkjer fra 30.juli-4.august.
– Det blir et meget kompakt opplegg med kort avstand mellom banene. Vi har tro på at dette blir en god oppladning til årets Landsskytterstevne, skriver skytterlagene på sin hjemmeside.

Det er forhandspåmeldt 920 skyttere på bane og 105 på Stang og Felthurtig og de beste skytterne fra hele landet kommer.
– Dette blir spennende og det er bare for publikum å møte opp. På nettsiden DFS.no finner man alt om stevnet med påmeldte skyttere og tidspunkt for skytingene. Det er elektroniske skiver og alt blir vist på skjerm i skytterhuset. Dette er sikkert det største stevnet noensinne på Namdalseid og får vi til et bra arrangement nå, så ligger det i lufta at vi kan få flere store stevner hit til Lyngen skytebane, sier Villy.

Det nevnes at all oppskyting til storviltprøver er flyttet til skytebanen på Fjell til etter stevnet.

Ungdoms- og rekruttskytter Snorre Sverkmo Julnes trives på skytterbanen sammen med sin trener Sanna Marie Sverkmo.

 

Ordfører Steinar Lyngstad fikk gode råd av sin mentor Ann Cathrine Sverkmo Walleraunet under sin prøveskyting onsdag.

 

T.v. Kjell Erik Hansen og Eivind Vågø tester det nye Stang og Felthurtiganlegget på Lyngenbanen. (Skjermdump av Eivind sin video).

 

Første målet på Stang og Felthurtigskytingen er merket, t.v. Eivind Vågø, Herolf Nordaunet og Johnny Gipling.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse