Drivstoffanlegg kommer i småbåthavna

Leder i Statland Båtforening Bjørnar Blengsli foran småbåthavna

STATLAND

Småbåthavna på Statland ble ødelagt under det kraftige raset vinteren 2014. Ei ny havn kom på plass i august 2017. Det var Marina Solutions som installerte den nye havna som består av to lange pirer med bølgebrytere, 120 x 4 meter og 100 x 4 meter, på hver sin side av bukta i Sagvika. Båtplassene er en 78 meters lang pir med plass til 49 båtplasser.

– Da det ble spørsmål om noen større båtplasser måtte vi justere på bredden og havna har nå 46 plasser. Det er per i dag tre plasser ledige i denne flotte havna, og her finner man båtfolk fra Innherred, Namsskogan og lokale båteiere, sier leder i Statland Båtforening Bjørnar Blengsli.

Drivstoff
Nå er det like før medlemmene i Statland Båtforening starter jobben med å anlegge et drivstoffanlegg i Sagvika. Her blir det både diesel og bensinsalg og det er et samarbeidsprosjekt/dugnad mellom Statland Båtforening, Statland Mek & Marine, Nils Kaldahl Anlegg & Transport og Statland Servicesenter AS.

– Vi hadde jo håpet at dette anlegget skulle stå ferdig til ferien, men vi måtte innom mange instanser før kommunen kunne godkjenne planene. Man vet at det er dårlig grunn her så både geologer og Trondheim havn måtte godkjenne stedet først. Dette førte til merarbeid med søknaden og vanskelig å få til en god søknad. Men nå er alt klart og meningen er å starte graving og støpning av fundament for de to drivstofftankene denne uka, sier Bjørnar.

Lik pris
Her finnes 220 meter med gjestehavn med strøm og alle er velkomne innom her. Vannforsyning i båthavna. Dersom man har en båt og ønsker seg en dagstur på sjøen så er det også en flott utsetterplass i området, den er gratis å bruke. Når drivstoffanlegget er ferdig, blir det enkelt å legge til for tanking.

–  Her blir det en flott, romslig og enkel plass å legge til med båt, selv for en nybegynner. Prisen på drivstoff vil være lik for alle, medlemmer eller ikke. Vi føler vi er midt mellom alt og at det er behov for båtdrivstoff på Statland. Kom gjerne innom og skap liv og røre i havna, det har allerede vært mye båttrafikk her. Statland er i vekst med flott butikk, snart åpner Nye Fossekailln og mange unge har flyttet hjem. Dette blir bra, smiler leder Bjørnar Blengsli.

Fisking
Blengsli oppfordrer alle som skal ut på fiske å sette seg inn i reglene for tømming av fiskeslo. Han sier også at de vil ansette to ungdommer til å holde orden i havna og på gjestebrygga med blant annet renhold/spyling.

– Måsene skiter mye og det er om å gjøre og holde disse mest mulig borte fra kaiområdet, så godt det lar seg gjøre. Det blir utført spyling, rent og fint skal det være til enhver tid, sier lederen.

De to drivstofftankene blir plassert i dette området.

 

Statlandidyll!! Kveldsstemning i småbåthavna, ingen grunn til ikke å legge et besøk hit.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse