Det er stor aktivitet med grunnarbeidet til Namdalseid nye skole

Svært anlegg når det skal bygges ny skole, t.v. teknisk sjef Frank Ueberfuhr, byggeleder på prosjektet Kristian Lamo og ordfører Steinar Lyngstad

NAMDALSEID

Namdalseid kommunestyre vedtok den 23. november 2017 utbyggingsplanene for ny skole- og idrettsbygg i Namdalseid. Nå er graving av skoletomta i full gang, mandag besøkte ordføreren anlegget.

En fornøyd ordfører Steinar Lyngstad entret gravemaskinen og så utover på tomta til nye Namdalseid skole.
– Æ gle mæ te at grunnen e ferdig og det begynner å bli hus her, smilte han.

Representanter fra maskinentreprenørfirmaet Farbu og Gausen møtte også ordfører Steinar Lyngstad på tomta til Namdalseid nye skole. Dette firmaet jobber med uteareal og selve grunnarbeidet.
– Jobben her går etter planen både med ut- og innkjøring av masser. Nils Kaldahl leverer stein og pukk og han stiller også med maskiner og lastebiler, sier Andreas Farbu.

Byggeprosjektet er beregnet til 165 millioner kroner og da er alt inkludert med bygningsmasse og uteareal. Ifølge framdriftsplanen skal skolen og idrettshallen stå ferdig til skolestart høsten 2019, men om dette ikke holder så er det ikke noen krise.
– Det ble å kjøre ut mer masse enn beregnet og da må det mer stein inn for å få et godt fundament. Planen er jo høsten 2019, men om så ikke skjer så er det ingen krise, for skole har vi. Skolebygget vil helt sikkert være ferdig og innflyttingsklart i løpet av 2019, sier ordfører Steinar.
Byggingen omfatter ny skole som har plass for 180 elever fordelt på 1.-10. klasse, og det blir rom for naturfag, kunst og handverk, keramikk, musikk og drama, skolekjøkken, kantine, skolebibliotek, klasserom og grupperom.

Det er for tiden stor aktivitet med skoletomta noe ordføreren liker.
– Her er det mye forskjellig aktivitet noe som generer til verdiskapning til lokal entreprenør og grunneiere. Stein hentes lokalt og nært noe som sparer anlegget for store kostnader. Glede meg til det begynner å komme opp hus her, sier ordfører Steinar Lyngstad.

 

– Dette blir bra, glem æ te det bli hus her, smiler ordfører Steinar i gravemaskina.

 

Her står de der inngangen til nyskolen blir, t.v. ordfører Steinar Lyngstad, fra maskinentreprenørfirmaet Farbu og Gausen anleggsleder Andreas Farbu og Rune Brekstad.

 

– Glasopor er laget av resirkulert emballasjeglass og kommer fra Skjåk i Gudbrandsdalen. Det er både lett og miljøvennlig til fylling, sier teknisk sjef Frank Uberfuhr til ordfører Steinar Lyngstad.

 

Det var mange maskiner og biler i arbeid på skoletomta mandag morgen, ordfører og teknisk sjef var fornøyd med ståa.

 

Slik vil skolen og idrettshallen se ut når bygget er ferdig.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse