Folket møtte opp for å takke sin fantastiske Gunnar Præst; det ble en rørende avskjedsgudstjeneste

Folket stilte opp, ei fullsatt kirke på søndag, alle ville takke Gunnar Præst og ønske han og familien lykke til på Island

NAMDALSEID

Søndag var det menigheten i Namdalseid som skulle takke sokneprest Gunnar Einar Steingrimsson for åtte år som menighetens prest. Det har vært åtte fantastiske år med mange gode trefninger og herlige stunder, men også tunge stunder. Gunnar er fantastisk i alle typer hendelser og han er god til å lese folk i alle settinger. Er det noe som heter folkets prest, ja da må det være Gunnar.

Nå har Gunnar tatt et års permisjon fra sin prestestilling i Stiklestad prosti for å starte på nytt på Island. Han, Fridbjørg og Runar reiser nå på onsdag, men kona Erla og eldstegutten Steingrímur blir til slutten av juni.

– Dette er en trist dag for oss, men også en god dag. Vi ønsker nå å starte på nytt på Island og være sammen med vår familie der. Disse åtte årene her har vært veldig gode for familien, som det står i salmen; han gir liv, lek og latter. Og det har vi opplevd fra første dag vi kom hit. Vi kjente ingen, vanskelig med språket men vi ble fort en del av folket. Vi tar med oss mange gode minner og løfter blikket framover, en ny epoke i livet starter. Må Gud velsigne Namdalseid menighet i årene som kommer, men en ting ønsker jeg; når det kommer ny prest hit til Namdalseid så lov meg at dere tar henne/han like godt imot som dere gjorde med meg. Gud velsigne dere kjære venner, var blant innholdet i Gunnar sin siste preken i Namdalseid kirke. Han fikk applaus for denne! Mange, også Gunnar, ble rørt til tårer av avskjedsprekenen.

Gave til menigheten
Gunnar liker å synge og å spille gitar, noe han ofte gjør i sine gudstjenester. Søndag var ikke noe unntak og han ville gi en sang til menigheten som en takkehilsen. «My way» framførte Gunnar sammen med organist Gudmund Thorsen, og det holdt nesten til mål. Følelsene tok overhand og med et par kunstpauser, for å dempe gråten, ble det en følelsesladet avslutning på gudstjenesten. Med stående applaus og tårer i øynene fikk kirkelyden takke Gunnar Præst for åtte trivelige år i Namdalseid kirke.

Sang, gaver og gode ord
Gunnar fikk også avslutte sin prestegjerning i Namdalseid med barnedåp, og i sin første preken på Island blir det også barnedåp.
Namdalseid songlag stilte, som vanlig opp, og Gunnar fikk sine tre sangerønsker oppfylt; «Gud har en plan med ditt liv», «Fader Vår» og «The way old friends do». Songlaget hadde med både dikt og ei T-skjorte med songlagets logo på.

Namdalseid menighetsråd takket for godt samarbeid.
– Takk for mye godt samarbeid i menighetsrådet. Du har alltid godt humør som igjen smitter på oss alle. Vi forstår godt at dere vil tilbake til familie og ny jobb på Island. Vi ønsker familien lykke til, sa leder Solfrid Skevik. Hun overrakte en kniv med inskripsjon og blomster til Erla.

Prost Gustav Danielsen hadde en hilsen og takk fra Stiklestad prosti.
– Det er rart å stå her og ta avskjed med deg i dag. Det har vært en fryd å ha deg som prest i prostiet. Med ditt gode humør og lette væremåte har du fått folk til kirka og de synes det er trivelig å komme hit. Jesus fikk mèn av å være menneske, dere har fått varig mèn av å være her i Trøndelag. Jeg så hvor rørt du var her siste gangen som prest, men det er en avskjed i glede. Når man har hatt en skatt av gode minner, har man en skatt av gode minner som ligger igjen her og som også dere tar med dere til Island. Lykke til videre, sa prost Gustav. Han hadde med gave fra Stiklestad prosti.

Steinar Lyngstad overrakte gave fra tidligere Namdalseid kommune, en telysstake laget av Ane Alti med kommunevåpenet og to fjorder.

En hilsen fra arbeidskamerater på kirkekontoret fikk Gunnar et glasshjerte laget av Hege Stamnes og bibelen på samisk.

Etter gudstjenesten ble det servert bløtkake og kaffe, tid til en god prat med Gunnar og ønske han lykke til videre med ny jobb. En ting var alle enige om: Gunnar og familien vil bli savnet.

Andrea var siste dåpsbarnet for Gunnar i Namdalseid kirke.

 

Diakonarbeider Siv Hilde Bulling og Gunnar har vært et godt team.

 

Prekenen ble holdt på golvet, god kontakt med menigheten var godt på søndag.

 

Prost Gustav Danielsen og sokneprest Gunnar Einar Steingrimsson forbereder nattverd.

 

Namdalseid songlag og Gunnar har hatt mange gode trefninger, så også på søndag og ei korskjorte med emblem falt i smak. Berit Buvarp Aardal overrakte gaven.

 

«My way» var en hilsen til menigheten fra presten.

 

Etter sangen tok følelsene over; dette var kjempebra Gunnar!

 

Hilsen fra Namdalseid menighetsråd, Erla, Solfrid og Gunnar.

 

En hilsen og lykke til på Island fra gamle Namdalseid kommune, Gunnar og Steinar.

 

Prost Gustav Danielsen hadde mange gode ord, gave og lykkeønskninger til Gunnar.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonseVær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*