Hjemme-LS og jakten på innertiere

To av landets beste skyttere, veteranen Willy Sverkmo og rekrutten Snorre Julnes Sverkmo (Foto: Sanna Marie Sverkmo)

NAMDALSEID

Leserinnlegg fra Namdalseid og Lyngen skytterlag v/Sanna Marie Sverkmo

 Så ble det ikke et vanlig landsskytterstevne i år heller…

Det ble i år som i fjor hjemme-LS. Det vil si at vi skyter på egen skytebane, men konkurrerer på tvers av landet i egen klasse.

Til tross for dette så har det heldigvis vært stevneaktiviteter igjen, og det har selvfølgelig de aller ivrigste fått med seg. Det er flere av de aktive skytterne som har reist rundt på stevner, nesten både land og strand.

Noen av de også med svært gode resultater å vise til. Verdt å nevne er blant annet vår egen svært dedikerte rekrutt, Snorre Julnes Sverkmo. Han har i løpet av sommeren skutt sin andel stevner, og med imponerende gode resultater. 14 ganger 350 poeng (som er maks), som også gir delt førsteplass på rankingen over de aller beste i Norge i klasse eldre rekrutt. Det skal også sies at han ble nummer 2 i hele landet på hjemme-LS i sin klasse. Snorre har selv valgt å rykke opp en klasse for å konkurrere med de som er eldre og har et svært høyt nivå.

Snorre med 14 x 350 poeng gir delt førsteplass i Norge i eldre rekrutt!! (Foto: Sanna Marie Sverkmo).

Det holder ikke og bare skyte 350 poeng, her må du også ha flest mulig innertiere for å hevde deg i toppen. Men med en enorm stå-på-vilje, genuin interesse for skyting og en egen evne til å tenke langsiktig uten frykt for å «tape» på veien, så har han altså klart dette i en alder av 13 år. Det er meget imponerende.
Det er vel ikke å legge skjul på at den største drømmen er å bli skytterkonge på landsskytterstevne. Veien dit har han allerede startet, og jeg mener bestemt at sjansene for at vi får oppleve en slik bragd er store. Men, dette er langt fram i tid, og inntil da vil vi nok se flere imponerende resultater fra denne karen.

Vi har også Willy Sverkmo som skyter i klasse V65, der er det også sentrumsblinker som teller for å ligge i tet. På 5 av 5 stevner har han skutt 350 poeng, med følgende innertiere: 27, 28, 30, 31 og 32 (av totalt mulige 35 innertiere), noe som gir førsteplass på rankingen over de aller beste i Norge i klasse V65. Det skal også nevnes at han har vunnet alle 5 stevnene han har deltatt på. Det er en meget god prestasjon av en gammel traver. Med sin lidenskap for å perfeksjonere hver eneste detalj og en enorm treningsmengde har det gitt gode resultater på gamle dager. Og kanskje har disse korona-tidene vært godt for noe?

Uansett blir det spennende å følge med videre!

Tilbake til hjemme-LS
Det ble ikke det store arrangementet i år da flere av de aktive skytterne har tatt litt «pause» fra skytinga i disse korona-tider. Men det ble da likevel skutt flere gode resultater.
Verdt å nevne her er (baneskyting) Mie Malm Vågø med hele 239 poeng i klassen nybegynner ung, Vilde Malm Vågø med 316 poeng og Sander Møller Ytterdal med 283 poeng i klasse rekrutt, Snorre Julnes Sverkmo med 350 poeng i klasse eldre rekrutt, Sofie Gipling med 331 poeng i klasse junior, Willy Sverkmo med 350 i klasse V65, Kjell-Erik Hansen med 338 poeng og Eivind Vågø med 335 poeng i klasse 3-5, May Kristin Brørs med 236 poeng i klasse nybegynner voksen.

(Feltskyting) May Kristin Brørs 26/12, Sander 21/4, Chris O. Sverkmo 29/13, Willy 30/29, Venke Sverkmo 29/6, Kjell-Erik 30/21 og Svenn Harald 29/18.

Vi er også i siste etappe av oppskytinger hos oss, og er svært fornøyd med oppmøte av jegere på skytebanen i år. Vi vil minne om at siste mulighet for oppskyting hos oss vil være fredag 10. september og lørdag 11. september på Sjøåsen, og onsdag 1. september på Fjell.

Selv om skyteaktiviteten har vært noe mindre har vi fortsatt arbeidet innad i laget for å utvikle baneanlegget, og vi er pr. i dag i en prosess med å bytte ut skivene på innendørsbanen vår til nye og mer moderne skiver. Vi har også andre spennende ideer i gang som vi ønsker å realisere, både for innendørsbanen og utendørsbanen vår.

 Nå ser vi frem mot en ny innendørssesong og mange flere gode resultater fra både gamle og nye skyttere.

Er du ikke grasrotgiver til oss, men ønsker å bli det? Da kan du enkelt registrere det på nett, på norsk tipping sine sider. Eller oppgi det neste gang du er i butikken og tipper.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse