Joker Sprova inviterer til nyåpning og pubaften med OPERA BUFFA

OPERA BUFFA Dette plakatbilde fra 1972-73 er tatt i et falleferdig gårdshus på Beitstad. Fra venstre: Hallgeir Sæther, tangenter, Eilif Johansen (bak) vokal, Anders Bromstad, gitar, Rune Evjen, tangenter, Tor Slørdal, trommer, Trond Solberg, bass og Roar Bartnes, vokal.

 

SPROVA

I anledning Nærbutikkens dag lørdag 21. oktober blir det offisiell åpning av nye Joker Sprova. Det blir åpen dag, gode tilbud, kaffe og blautkake, grilltelt med gratis lunsj og aktiviteter for barna. Ordfører Bjørn Arild Gram klipper snora klokka 12. og OPERA BUFFA spiller på pubaften i oppvarmet telt.

Pubaften med Opera Buffa

Ser man etter OPERA BUFFA i Wikipedia står det komisk opera. Nå er vi ikke sikker på at dette bandet akkurat står for opera, komisk eller ikke, men at de hadde et hektisk artistliv på 1970-tallet levner ingen tvil.

OPERA BUFFA sin første betalte spillejobb var i Beitstad samfunnshus 16. september 1972, og den første melodien som ble spilt denne kvelden var «Iron Horse» av Christie.

– Tor Slørdal og jeg starta opp litt og vi fikk etter hvert med Sture Anzjøn fra Sjøåsen. Han var en flink gitarist og hadde orden på sakene. Det ble mye øving i løpet av 1972 før vi hadde vår første spillejobb i september, sier Hallgeir Sæther.
Bandets første besetning i februar 1972 besto av; trommer: Tor Slørdal, bass: Trond Solberg, gitar: Sture Anzjøn, tangenter: Hallgeir Sæther, vokal: Eilif Johansen, vokal: Liv Solberg og vokal: Grethe Solberg.

Bandet hadde ei travel tid framfor seg, og i 1972-1974 kunne det være opp til tre spillejobber i uka.
– Det var ofte både onsdag, fredag og lørdag vi hadde spilling. Det var fra sør for Trondheim og oppover i Namdalen. Framkomstmidlet var en liten gammel buss som vi sikkert brukte mesteparten av spilleinntektene våre for å holde i orden, ler Hallgeir.

Hallgeir forteller at det har vært mange utskiftinger av musikere i bandet, sikkert over tjue personer har vært innom. Opera Buffa har i løpet av en hektisk karriere hatt over 800 spillejobber og da det var på det travleste ble det nesten 140 opptredener i løpet av et år.

– I 2010 hadde vi jubileum, og da hadde vi ikke spilt på mange år. Flere opptredener hadde vi da, blant annet på Sjøåsen, «Det store kaffeslabberraset» på Steinkjer og oppi Yttervika. I november 2016 ble vi spurt om å spille på Vårt Hjem på Steinkjer i forbindelse med boklansering av «Pop og Rock i Steinkjer». Dette førte også til at det ble spilling på Steinkjermartnan, sier Hallgeir. Det var da med to forskjellige besetninger, men de taklet det.

Hallgeir sier at lørdagens pubfest i Sprova er sikkert OPERA BUFFA sin siste opptreden.
– I alle fall for min del ja. Vi stiller med en annen besetning på pubfesten, men vi har hatt flere flotte øvinger. Vi har «koka i hop» et to timers repertoar som blir presentert i løpet av to økter. Dette blir bra og vi «gle oss te å spæll», sier Hallgeir Sæther.
Lørdagens besetning er: Hallgeir Sæther, Trygve Kvernland, Tor Slørdal, Roar Bartnes og Terje Olsen. Disse er musikere fra flere epoker av OPERA BUFFA.

 

Levner ingen tvil, OPERA BUFFA er i farta.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse