Ein skigard kan’kje vara evig, veit du, kan aldri vara evig

«Ein skigard kan'kje vara evig, veit du, kan aldri vara evig». Her rives siste rest av skigarden ved Solhaug Grendehus, t.v. Steinar Opdahl, Jostein Tørring og Geir Kristiansen (Foto: Oddvar Opdahl)

SOLHAUG

Da har skigarden ved Solhaug grendehus gjort sitt. Over 20 år sto den stolt der og skjermet mot trafikken på Fv17. Men det gikk som i visa; Ein skigard kan’kje vara evig.
Nå er den flott skigarden som Tore Skjerve satte opp i 1997 borte og erstattet med nytt stålnettinggjerde.

– Vi hadde vel i tankene å sette opp en skigard igjen, men Tore mente at vi skulle sette opp noe som hadde lengre levetid. Nå blir det stålnetting som verner mot vegen. Denne holder langt over vår tid så det blir vel andre generasjoner som får ta dugnadsjobben da, smiler Jostein Tørring.

Dugnadsgjengen som har vært i aksjon med gjerde og annet i sommer er Geir Kristiansen med gravemaskin, Kjell Idar Hynne, Steinar Opdahl, Oddvar Opdahl og Jostein Tørring.

Det å ta vare på den flotte skolen, som senere ble Solhaug Grendehus, har krevd uendelig mange dugnadstimer/dager og år. Kan vel si at huset er totaltrenovert i løpet av de senere årene. Stor hyllest til de som bruker av fritida si for å gjøre grendehuset presentabelt til enhver tid.

– I sommer har vi pusset opp på sørsida, mala muren og gruset opp. Nå er gjerde til den nette sum av 37.000 kroner på plass og neste sommer er planen å pusse opp gårdsplassen og gruse opp skikkelig. Håper det blir renere av det, sier Jostein.

Mandag var Jostein Tørring og Oddvar Opdahl på enden av det nye nettinggjerde.

 

Det ble et fint nettinggjerde mot Fv17 ved Solhaug Grendehus, Oddvar og Jostein er fornøyde med dette.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse