Koronavaksine på Namdalseid helsetun; – godt å komme i gang

- Dette gikk jo greit, smilte Ingeborg Kolstad etter å ha fått vaksinen av sykepleier Ragnhild Bratberg

NAMDALSEID

Fredag var det klart for koronavaksine på Namdalseid helsetun der beboerne ved sykeheimen var først ute.

– Vi har fått 4 glass hit noe som gir rundt 24 doser. Først er det de på sykeheimen som vaksineres og resterende går til personer i omsorgsboligene som ønsker vaksinering, sier avdelingsleder ved Namdalseid helsetun Lill Iren Kristiansen, på telefon.

Går sikkert bra
På sykeheimen var det litt spenning og venting på å få et etterlengtet stikk i armen. Det har jo for alle vært en spesiell tid med lite besøk og ikke minst å få gi en etterlengtet klem til sine kjære. Nå er det endelig lys i tunellen, om ikke sånn med en gang, men i løpet av sommeren kan det fort bli «ei ny tid». Vaksinen er på veg og nå har de eldste og svakeste ved Namdalseid helsetun fått sin første dose.

– Det er godt å komme i gang med vaksineringa. Man føler at man kommer litt videre for det har vært mye, men nå har vi kommet et steg lenger, sier sykepleier Inger Johanne Røthe.
Hun og sykepleier Ragnhild Bratberg gjorde runden på sykeheimen og 21 beboere fikk sin dose. En av de første som fikk sin dose var 93 år gamle Ingeborg Kolstad.

– Jeg gruer meg ikke for å ta ei sprøyte nei. Har tatt mange slags vaksiner både som ungdom og som voksen så det går sikkert bra denne gangen også, sier Ingeborg.

To faser
Som andre kommuner i landet har også Namsos valgt å starte vaksineringen av de eldre som er mest utsatt for smitte og sykdom. Virksomhetsleder for Helsestasjonen i Namsos kommune, Hanne Lingen, har ansvaret for å gjennomføre vaksineringa i kommunen.

– Jeg har med opplæring av vaksinatører og koordinerer doser ut i kommunen. Her er et vaksineteam som skal ha planer av det som til enhver tid skal skje. Jeg er glad for at vi nå er i gang og det er fint å starte med de mest sårbare og eldste. Vaksineringen er i to faser og nå er de første doser satt og etter minimum 21 dager skal de ha den andre dosen. Kanskje kan man se fram til å få mer besøk etter hvert, sier Hanne Lingen.

God start
Etter at 21 personer på sykeheimen var vaksinert kunne hjemmesykepleien gi 6 doser til interesserte i helsetunets omsorgsboliger.

– Det herre va ei god start på et nytt år ja. Det har vært et rart år, men når man har fylt 85 år så venner man seg til det meste. Jeg var selvsagt interessert i å få tatt denne vaksinen, nå kan det bare bli bedre, sier en fornøyd Oddleiv Bratberg.

Første uke med vaksinering
– Vi er i gang med vaksinering av våre innbyggere. Første uke var 18 beboere på Fosnes sykeheim som torsdag fikk den første av to vaksinedoser. Fredag kom turen til Namsos helsehus og Namdalseid helsetun. 27 beboere ble vaksinert på Namdalseid helsetun mens 28 beboere fikk første dose på Namsos helsehus denne gang. Dette betyr at vi har fått 73 vaksinedoser ut av de 11 første hetteglassene, noe som betyr at vi får 6-7 doser fra hvert glass, noe som er mer enn forventet, skriver Namsos kommune i en e-post.
Vaksineringen fortsetter neste uke!

Flinke sykepleiere, Ragnhild Bratberg og Inger Johanne Røthe, her ferdig med en av de første beboerne som fikk sin koronavaksine på sykeheimen, Ingeborg Kolstad.

 

– Selvsagt var jeg interessert i å få denne vaksinen, sier Oddleiv Bratberg, vaksinatør er Heidi Langstrand.

 

– Vart ei god start på et nytt år ja, smiler Oddleiv og omfavner Heidi Langstrand, bak står Hanne Lingen og Bente Sverkmo.

 

Mor og datter; – Ho e god te å stekk, tørs itj ainna når de e mor si, smilte Eva Langstrand når Heidi satte vaksinen. (På grunn av lite plass ble bildet tatt i speilet på badet).

 

Bente Sverkmo satte vaksine på Randi Skogheim, – kjent ingen ting æ!

 

Etter vaksinering var det 20 minutters «pause» og tommel opp, fra venstre Oddleiv Bratberg, Hallbjørn Elden, Randi Skogheim, Jann Sverkmo og Eva Langstrand. Bak vaksinatørene Bente Sverkmo og Heidi Langstrand.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse