Countrymusikken står høgt hos finmekanikeren; han har over femti turer til Hemnafjellet

Det er slik man møter finmekaniker Jan Skogheim ved sin arbeidsbenk når man kommer inn til JHS-elektronikk

NAMDALSEID

Vi ser skiltet på døra; JHS- elektronikk, men hvem er på innsiden i dette rommet ved coop marked?
Vi legger et besøk til bedriften og der sitter Jan Skogheim med sitt forstørrelsesglass og jobber med en GPS-hundepeiler. Ingen tvil, her er det snakk om finmekanikk og et godt øye for å finne feil.
– Jeg startet med finmekanikk i Trondheim i 1974. Her på Namdalseid begynte jeg i 1993. Det blir vel 26 år det i en spennende bransje som ikke så mange driver i, smiler Jan Skogheim.

Og at han er interessert i elektronikk og lyst til å reparere, kanskje det umulige også, ser man på mye spennende utstyr på hans arbeidsrom. Til og med en Jukebox har han stående.
– Håper jo å kunne få den i orden, men det er noe med der tida da, sier han og kikker på klenodiet.

Opplevelser
65 år unge Jan Skogheim er ikke bare opptatt av finmekanikk og elektronikk. Han har en stor forkjærlighet til Country og Western musikk, noe han har hatt i en årrekke.
– Rannveig og jeg, også sammen med gode venner, har gjort fem turer til USA. Nashville, Memphins og Graceland er noen av stedene vi har besøkt og mer enn femti forestillinger har vi vært på. Mye flott musikk har vi opplevd på diverse barer/restauranter, det spilles jo hele dagen og kvelden og mange flinke musikere har hatt sin karrierestart på slike steder. Grand Ole Opry har vi besøkt flere ganger og det har blitt mange flotte opplevelser der, sier Jan. Han og Rannveig har planer om en ny tur «over there».

Håper på etterfølger
Det er ikke bare ny elektronikk som en joystick fra en traktor Jan liker å fikse, han ordner eldre radioanlegg, mye sambandsutstyr og noe utstyr til amatørradio.
– Radioanlegg fra 1960-70 tallet kan man få skikk på og jobben med samband kan fort føre til en snøskutertur eller helikoptertur til en eller annen fjelltopp. Jeg har for eksempel rundt femti fotturer opp på Hemnafjellet med 20 kilo utstyr på ryggen. Man kan ikke se mørkt på å ta en tur ut i full fart. Amatørradio er det bare et par stykker i Namdalseidområdet med Namsos og Steinkjer som driver med, men noen ganger må også de ha litt hjelp, forteller Jan.

JHS-elektronikk plages ikke med konkurrenter innen samme bransje, Mosjøen er kanskje den nærmeste nordover. Jan sier at dette er et spennende og allsidig yrke, men at det nå lakker og lir til at han slutter seg til pensjonistenes rekker. Det er mange som gruer seg til han legger bort voltmeteret og skrutrekkeren.
– Det er flere som lurer på hvor de da skal få reparert forskjellig elektronikk når det blir slutt her. Planen min er å holde det gående ut 2020, dersom helsa holder da. Jeg håper jo at det dukker opp en person som kan overta her for behovet til et slikt foretak er stort. Ikke at man tjener seg rik, men det er mye å gjøre og man møter mange trivelige folk. Jeg har et stort reservelager av mye forskjellig. Er det noen som har behov for hjelp ring eller stikk innom så ser vi på saken, sier Jan Skogheim.

Skogheim synes eldre typer radioanlegg er spennende å jobbe med.

 

Det hender at radioamatører også har behov for hjelp.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse