Fire livesendinger hver dag, turne med prosjektledelsen i Nye Namsos og Misjon Visjon

Det var ikke det beste været på Øyenskavelen onsdag formiddag, men barna sang på direkten

NAMDALSEID&STATLAND

Nye Namsos satte sammen et team av tre agenter; en politimann, Morten Heggdal, en prest, Petter Dille og en bartender, May-Britt Stene. I løpet av ei drøy uke har Nye Namsos besøkt åtte ulike grender, fra Lund i nord til Namdalseid/Korsen i sør.
Alle besøk ble presentert live med fire daglige sendinger på Facebook, gjennom egen profil og egen nettside. Onsdag besøkte Misjon Visjon Namdalseid og torsdag var det Statland som var endepunkt.

Prosjektledelsen med Inge Ryan i spissen sammen med Hanne Marthe Breivik og Sissel Pettersen besøkte onsdag kveld Namdalseid. I forkant hadde Misjon Visjon-gjengen og deres medhjelpere vært i aksjon hele dagen.


Det var en noe kjølig start på Øyenskavelen der barn fra Vangstunet barnehage møtte opp og sang «Lille Petter edderkopp» på sør-samisk. Terje Haugen fortalte om reindrifta i Fosen reinbeitedistrikt mens skodda seig på. Leirdueskyting på Lyngenbanen og senere middag på Lensmannsgården og syltetøylaging med lokale og eksotiske ingredienser.
Folkemøtet på kvelden samlet 75 deltakere og prosjektleder Inge Ryan ledet forsamlingen til gruppearbeid etter sitt innlegg. Namdalseid songlag ordnet med flott sang, – kulturen er viktig i bygda!

– Skal vi bygge en ny kommune må vi ha med folket. Namdalseid er en flott kommune med mye stolthet og mye å skryte av. Vi skal ha nærhet til grenda vår og summen av alt vi har skal bli til Namsos kommune. Positivitet på alle hold og vi skal glede oss over nye ting som ny skole og fiber, det er innbyggerne som skaper vi-følelsen. Vi skal sammen bygge en ny og spennende kommune, sa prosjektleder Inge Ryan blant annet.

Stolte av bygda

Forsamlingen på Namdalseid var opptatt av mange gode saker, men det største var nok stoltheten av å være Ei`bygg.
– Vi skal ikke glemme at vi er fra Namdalseid når det blir ny kommune. Vi er stolte av bygda vår, ble det sagt. Det skal nevnes at det var ikke noen negative holdninger til å gå inn i en ny og større kommune.

Noen nye ønsker kom fram, og for all del ta vare på det vi har.
– Vi må få en ny og bedre veg mellom Namdalseid og Namsos – uten bompenger.
– Eidbyggen er opptatt av å ha et godt kollektivtilbud både nordover og sørover. Det er viktig for pendlere, men også at unge og gamle skal kunne dra til Namsos eller Steinkjer på kveldstid og faktisk kunne ta buss hjem igjen.
– Kanskje er det mulig å få til en gründerfabrikk? Blir mye ledig plass i gammelskolen.
– Åpen veg til Kalnestjønna, mulighet for alpinanlegg.
– En påstand er å få til en «portal» på sørenden av kommunen der det kan stå for eksempel velkommen til Namdalen/Namsos. Dere har kommet med mange gode forslag som aldeles ikke blir liggende i ei kontorpultskuffe, sier en fornøyd prosjektleder Inge Ryan.

Finne sjela

– Vi reiser nå rundt på mange steder for å finne sjela, de gode tingene og det som er veldig bra med enkeltplassene. Noe vi må ha fokus på og ta med oss inn i den nye kommunen. Gjennom denne reisa skal vi hente disse verdiene og ende opp med en visjon. En visjon er jo framtida, ikke bare det vi har, men også ønsker om hvordan vi vil ha det framover. Namdalseid har jo til de grader lyktes med integrering av flyktninger, her prater de norsk etter bare ett år. Her har dere et kjempeflott helsetun der de gamle blir tatt godt vare på. Et kjøkken som gir god mat og brukerne kjenner matlukt i huset. Her er det trygt og godt å bli gammel, sier «visjonær» Morten Heggdal.

Gjorde opptak

Torsdag var det Sjøåsen, Tøtdal og Statland som fikk besøk av Misjon Visjon. Det er ikke bare de tre tidligere nevnte «visjonærene» som er med, for hele teamet teller 15 personer. Her er det fotografer/film, droneoperatør og regiansvarlig Terese Moe Dahle var alltid i farta. Arnt Egil Rånes og Sigmund Kveli er stadig på farten, og ofte ikke på plass til riktig tid. Alt skal klaffe når man skal sende direkte til bestemte tidspunkter, men da sendinga fra Tøtdal skulle på lufta, var det for dårlig med nett. Men de ansvarlige visste råd og ett opptak ble fort klargjort for sending.

Positive folk

– I dag startet vi på Tusenårsstedet på Sjøåsen, Sjøåsen er jo inngangen til Tøtdal og Statland, og første besøk var på mønsterbruket til Siv Anita Moe og Martin Engen og deres tre flotte barn. Her satses det skikkelig på gårdsdrift og en utsikt man kan drømme om. På Statland fikk jeg være med Svein Hågensen på Statland mek. og marine, ei bedrift jeg ikke visste noe særlig om. Svein ga ei fin omvisning og fortalte om produksjonen der. At det ikke var breiband/fiber på Statland visste jeg ikke så det blir å satse på skikkelig nett her, man skal ikke finne seg i at man bor langt unna. Folk man treffer her er positive, ikke bare fokus på hva skal vi få, men hva kan vi by på. Her ønsker de mer aktivitet på stedet, sier Morten Heggdal.

Folkemøtet på Statland samlet også 75 interesserte innbyggere. Her var det STAUT-teaterlag som startet møtet med sangen «Ei ainna tid i Nye Namsos».
Etter innledning av prosjektleder Inge Ryan var det også her klart for gruppearbeid. Det kom også her fram flere saker og ønsker om diverse gjøremål. Blant annet skulle de gjerne vært flere innbyggere.

Fiber og mobilnett

– Statland er stedet på jord og jeg skjønner dere er utrolig glade i heimplassen deres. Det å være glad i heimplassen sin ligger det ei enorm kraft i, og sammen skal vi få til en del ønsker dere har, ikke alt på en gang, men over tid. Vi må få rydda lauv og kratt langs vegen, i alle fall der det er utsikt. Få i orden gatelys, for det vil skape både trygghet og trivsel.

– Kystfiber og skikkelig mobildekning er det stor interesse for, ikke bare blant dere, men også blant politikere både lokalt og nasjonalt. Her snakker vi ikke om år, men om måneder for å få det på plass. Breiband fram til Oksdøla er et stort ønske. Tilbringertjenesten ble nevnt og et spenstig forslag om båtrute til Namsos som gir rundt en halv times tur til Namsos. Et servicebygg/møteplass kanskje i forbindelse med småbåthavna er på ønskelista. Statland er jo en kystperle. Ny start på Fossekailln nevnes og framsnakking av hverandre er en god ting. Bravo for Statland som nevner det, dere er ambassadører for framsnakking. Dette var blant mye som kom fram på gruppearbeidene deres, sa prosjektleder Inge Ryan på folkemøtet på Statland.
Prosjekt Misjon Visjon avsluttet søndag på Namsos.
Se alle livesendingene på misjonvisjon.no

 

Klart for leirdueskyting, leder i Namdalseid jeger- og fiskarlag Roar Heggdal tar en prat med Sigmund Kveli.

 

Hanne Hallås var på lag Morten, her har hun gjort sine forberedelser og er klar for tre skudd.

 

Disse var aktive onsdag på Namdalseid, f.v. Harald Røthe, Petter Dille, Martin Elden, May-Britt Stene, Hanne Hallås, Morten Heggdal, Ane Alti og Lars Østring.

 

Godt oppmøte på Nye Namsos sitt folkemøte på Namdalseid, prosjektleder Inge Ryan, t.v. Hanne Marthe Breivik og t.h. Sissel Pettersen.

 

T.h. leder i LHL-Namdalseid Jostein Moe inviterte Inge Ryan og andre til LHL-treningsstudioet på Namdalseid.

 

Det kulturelle innslaget var ved Namdalseid songlag.

 

På gården til Martin Engen skulle det bygges en kalveinnhegning. Her er team Petter i aksjon med Camilla Hågensen og Jon Arne Thorvaldsen.

 

– Her skal det dømmes, er bonden fornøyd? Lurer Sigmund Kveli på.

 

Jo da, bonden var fornøyd og team Morten gikk av med seieren, t.v. Svein Hågensen og Lisa Gamst Aglen.

 

Klare for sending fra moloen på Statland, t.v. Petter Dille, Morten Heggdal og May-Britt Stene.

 

Arnt Egil Rånes tok en prat om Statland med Oddbjørn Kristensen på direkten.

 

Disse var i aksjon på Statland, f.v. Lisa Gamst Aglen, Morten Heggdal, Svein Hågensen, Ellen Kaldahl, May-Britt Stene, Morten Hågensen, Petter Dille, Jon Arne Thorvaldsen og Camilla Hågensen.

 

Team Morten ble ikke kveldens vinner, men artig var det lell. Vinnerne ble team Petter.

 

 

Medlemmer og musikere fra STAUT-teaterlag framførte ett nummer fra årets revy.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse