Fra Nederland til Nordkapp på sykkel midt i april

- Namdalseid er en fin plass å ta pause på, hilser "biker to the Nordkapp" Erik van der Laan fra Nederland

NAMDALSEID

Det er sjelden man møter en sykkelturist på tur til Nordkapp i april, lærer Erik fra Nederland møtte vi ved opplysningstavla ved Sentrum auto på Namdalseid. På spørsmål om han har tid til en prat så var svaret: – selvfølgelig, jeg har godt med tid, tror jeg.

– Det er tidlig vår å være sykkelturist i Norge, men det passet godt med mitt arbeid nå. Jeg er lærer ved en høgskole og nå er det opphold i mine gjøremål som gjør det mulig med fem ukers sykkelferie i Norge, sier Erik van der Laan.
Han kommer fra byen Berkel en Rodenrijs ikke langt fra Rotterdam.

Sykkelturisten Erik startet sin sykkelferd fra Bergen forrige fredag og han har hatt en utrolig flott tur så langt.
– Jeg har hatt veldig fint vær hele vegen hit og det har vært masse flott natur å se. Sist natt overnattet jeg i Steinkjer og mandag tar jeg sikte på Namsos. Jeg tar det med ro for det er mye å se undervegs på min rute, sier han.
Han håper ikke det blir for mange kalde netter for han sover i telt.
– Sovepose som garanterer ned til -5 grader får holde, greit å sove i telt, smiler Erik.

Som alle turister så har også en sykkelturist både GPS, mobiltelefon og andre duppeditter som har behov for strøm og ladning. Det problemet har læreren løst på en smart måte.
– På toppen av oppakningen bak på sykkelen har jeg et solcellepanel som fungerer helt fantastisk. Både telefon og GPS er alltid fulladet og det på en miljøvennlig måte. Hva som skjer dersom det blir gråvær gjenstår å se, sier sykkelturisten.

Nederlenderen håper å nå opp til Nordkapp tidlig i mai.
– I løpet av første uka i mai håper jeg å være på Nordkapplatået. Gjerne litt tidligere for heimturen går via Sverige og ned til Stockholm. Derfra har jeg flybillett til Nederland 18. mai, sier Erik van der Laan.
Vi tar hverandre i hendene og takker for en trivelig prat;
– god tur videre og vær forsiktig i trafikken, god sommer!

Bare som en påminnelse nå når det nærmer seg at sykkelturister og andre syklister kommer på vegene; vis hensyn i trafikken så går alt bra.

 

God tur videre til Nordkapp. – God sommer og takk for trivelig stopp.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse