Namdalseid besøkstjeneste ønsker flere besøksvenner!

6271430 - elderly woman and a younger woman work on a jigsaw puzzle. horizontal shot.

Namdalseid besøkstjeneste spør folk i bygda om de vil bli besøksvenn og inviterer alle som er nysgjerrige på dette til besøksvennkurs mandag 22. oktober kl 18.00-21.00.

Flere besøksvenner til enkeltpersoner

-På denne kvelden får de som møter opp en orientering om hva det vil si å være besøksvenn, forteller Solfrid Skevik fra Namdalseid Røde Kors. –Vi oppmuntrer folk til å komme på kurs, og det er ingen forpliktelser knyttet til å møte opp. Etter denne kvelden går det an å gå hjem å tenke på om dette kan være noe man har lyst til å bruke litt av tiden sin på.

Namdalseid besøkstjeneste drives av frivilligsentralen, Røde Kors, menighetsrådet og pensjonistlaget. Dette er et samarbeid som fungerer veldig bra forteller Solfrid. –Vi har mange fine aktiviteter som mange får glede av, men vi skulle gjerne hatt flere besøksvenner som kan besøke enkeltpersoner.

-Besøksvenn er et tilbud for mennesker som av ulike grunner ønsker mer kontakt med andre mennesker, forteller Svein Brørs. Han er pensjonistlages representant i besøkstjenesten. –Det er viktig at vi får flere besøksvenner for behovet er større enn det vi klarer å dekke i dag.

Svein fremhever også at det er veldig trivelig for de som er besøksvenner. –Det er godt å være besøksvenn fordi det gir noe tilbake til en selv.

Brit Staven er med og organiserer tilbudene på vegne av menighetsrådet. Hun forteller at det er et veldig godt miljø blant besøksvennene i Namdalseid. –Vi har helt fra vi startet lagt vekt på å ha felles treff med både faglig og sosialt innhold for de som er besøksvenner. Det gir både en trygghet og man har nytte av hverandre.

Brit forteller at aldersgrensen for å være besøksvenn er 18 år, og at alle besøksvenner avgir taushetsløfte.

Flere forskjellige tilbud i regi av besøkstjenesten

Alt i alt er det ca 15 personer som er engasjert i besøkstjenesten i Namdalseid i dag. Monica Sotberg i frivilligsentralen forteller om tilbudene besøkstjenesten tilbyr. –Vi har mange gruppetilbud i tillegg til besøkstjeneste til enkeltpersoner.

-Gruppeaktivitetene er sosiale og en fin adspedelse i hverdagen, sier hun. Hver onsdag er det sittedans på sykeheimen og på dagsenteret. Første mandag i måneden er det sosiale tilbud til voksne damer og karer. Først ut er damene med kaffering på gammelbiblioteket kl 12.00, og senere på dagen møtes karene til karakaffe på dagsenteret kl 16.00. Her går praten over kaffe med noe godt attåt.

Den fjerde gruppeaktiviteten som besøkstjenesten organiserer er bakedag på sykeheimen første tirsdag i måneden. Da får de som vil være med og bake, og alle får fersk bakst til kaffen etterpå.

-Tidligere hadde vi ukentlig leseombud på sykeheimen, forteller Monica. –Men vi har ikke funnet noen erstatter for de som ønsket å ta en pause fra oppgaven. Dette sier Monica med en tydelig oppfordring. –Det som hadde vært best er om flere kunne delt på oppgaven og bare tatt en dag i ny og ne.

Solfrid, Svein, Brit og Monica ønsker nå velkommen til besøksvennkurs mandag 22. oktober. De håper at mange er interesserte og vil høre mer om dette.

-Det er vanlig å sette av ca 1-2 timer annenhver uke, forteller Solfrid. –Hva dere gjør i den tiden avhenger av hva dere har lyst til å gjøre. Det kan for eksempel være bare å prate og drikke kaffe, eller gå en tur ut. Det kan også hende at besøksvenner blir spurt om å bli med en tur på biblioteket eller på butikken. Dette avhenger av interessene og formen til den man er besøksvenn for, og tidspunktet på døgnet man selv har anledning til å være besøksvenn.

De som vil høre mer om besøkstjenesten kan melde seg på hos Monica Sotberg (tlf 479 00 191) eller Solfrid Skevik (951 10 343). Det går også an å sende en epost til namdalseid.frivilligsentral@gmail.com

Påmeldingsfristen er fredag 19. oktober.

Kvelden blir ledet av Magnus Hovd fra Røde Kors.

Solfrid Skevik, Monica Sotberg og Svein Brørs organiserer besøkstjenesten og ønsker velkommen flere besøksvenner velkommen! (Brit Staven var ikke tilstede da bildet ble tatt)

 

Høy trivselsfaktor på karakaffe i september.

 

Kaffering for damer på gammelbiblioteket i juni.

 

I juni hadde besøkstjenesten utflukt til Linåsve gård i Sprova. Her var voksne damer og karer i bygda invitert til en trivelig dag i lag.

 

En god gjeng med besøksvenner som har fått opplæring i bruk av passasjersyklene (2017)

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse