Den nye biskopen besøkte Nord-Innherad prosti; har vikariert i Beitstad prestegjeld

Biskop Herborg Oline Finnset ble intervjuet på av sokneprestene Arndis Osk Hauksdottir og Gunnar Einar Steingrimsson

BEITSTAD

Torsdag var biskop Herborg Oline Finnset på besøk i Nord-Innherad prosti og i løpet av dagen fikk ansatte, ordførere og andre mulighet til å bli bedre kjent med den nye biskopen. Nord-Innherad prosti består av kommunene Inderøy, Steinkjer, Snåsa, Verran og Namdalseid.
Bispebesøket ble avsluttet med kulturkveld i Beitstad kirke på torsdag kveld, og her ble biskopen intervjuet av sokneprestene Arndis Osk Hauksdottir og Gunnar Einar Steingrimsson.

– Hvem er biskop Herborg Oline Finnset? spurte de to sokneprestene.

– Jeg kommer fra Sørreisa i Troms og jeg har blant annet vært domprost i Tromsø i 12 år. I 2017 ble jeg innsatt som prost i Strinda prosti og ble innstilt som ny biskop i Nidaros bispedømme i juni 2017. Jeg må også si at da jeg var prestestudent i 1984 hadde jeg min første vikarjobb i Beitstad prestegjeld. Jeg var også i kirka på Namdalseid og hadde preken og en barnedåp der, sier biskopen.
10. september 2017 ble Herborg Oline Finnset innsatt i sin stilling som første kvinnelige biskop i Nidaros Bispedømme. Hun lover å være biskop for hele Trøndelag.

– Når du er ute på besøk i bispedømmet, merker du noen forskjell på mann- og kvinnerollen? spør prestene.

– Nei jeg tror ikke det er noen forskjell. Eneste er kanskje da jeg besøkte en menighet på Fosen og de skulle gi meg en gave. Da var det ikke ferdigstrikkede votter eller en genser, men strikkemønster, garn og strikkepinner, ler biskop Herborg Finnset.

Kulturkveld
Som avslutning på biskopens visitas i Nord-Innherad prosti torsdag, ble det arrangert en flott kulturkveld i Beitstad kirke. Her deltok Beitstad songlag, Steinkjer Gospelkor og Presten og Gåsebandet. I korene var det flere flinke solister blant annet Ingvill Risan Westerhus i gospelkoret, Siv Merete Ressem og Robert Størvold fra Beitstad. Sokneprest Gunnar Einar Steingrimsson ledet kvelden, og publikum kunne gi en skjerv til orgelfondet ved utgangen.

– Jeg takker for en stor opplevelse her med kirkerommet fylt av glede. Det er viktig for meg å bli kjent i bispedømmet og å få høre hva som opptar folket, vi skal jo gå sammen. Godt å møte dere her og oppleve denne flotte kvelden, sa biskop Herborg Oline Finnset til slutt.
Biskopen fikk et par «orgelvotter» med mønster fra kirkerommet i gave, vottene er strikket av Aud Eli Kristoffersen.

Ingvill Risan Westerhus var solist sammen med Steinkjer Gospelkor.

 

Biskop Herborg Oline Finnset avsluttet kulturkvelden med Herrens bønn og velsignelse.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse