Nytt Landbruksverksted, behjelpelig med reparasjoner av alle slag

Verkstedeier Sondre Jerpstad utenfor sitt verksted på Korsen

KORSEN

I lokalene på Korsen har det to ganger tidligere vært landbruksverksted. Senere ble det byggevareforretning og Norgesfor hadde også butikk der. Da de svære lokalene med verkstedhall, kontor og andre muligheter ble ledige for et drøyt år siden, så Sondre Jerpstad sin sjanse til å kjøpe.

«Balla på seg»
Sondre Jerpstad har sin mekanikerutdannelse fra mekanikerlinja på Egge yrkesskole.
– Lærlingetiden hadde jeg på Eiksenteret på Steinkjer. Etter hvert ble jeg ansatt som mekaniker og sjåfør hos min far Herbjørn Kolstad, da hadde vi verksted på gården Jamtsve. Maskiner og utstyr er jeg godt vant med. Dette er en spennende og trivelig jobb, sier verkstedeier Sondre.
For ett og et halvt år siden startet Sondre opp med verksted på Korsen, og det har etter hvert «balla på seg» med oppdrag.
– Da verkstedhallen og lokalene her på Korsen ble til salgs slo jeg til. Det ble stadig mer og forskjellige oppdrag og det ble kjekt med et stort verksted. Nå har jeg inne en traktor som det skal skiftes topp- pakning på, to gjødselpumper med lagerskifte og overhaling av ei selvlessevogn, sier verkstedmannen.

Fleksibel
Nå vet man, i alle fall etter kalenderen, at det nærmer seg vår, og da kan det være greit å ha et verksted i nærheten. Mange bønder har kanskje allerede sett over redskapsparken og vet at slitedeler bør skiftes før onnene setter inn. Da er vegen kort til Landbruksverkstedet på Korsen for god hjelp.
– Redskap og de fleste typer traktorer repareres. Det som er problemet med nyere traktorer er datautstyret som aldri er det samme i de ulike merkene, men feilsøking er det mulig å utføre. Jeg er fleksibel og kan foreta reparasjoner ute i felten, sier Sondre.

Slanger
Verkstedeieren er ofte i farten og for et par dager siden var han ute i Follafoss hos Folla Tec og utførte reparasjon på en traktor. Han er og behjelpelig med vedlikeholdsarbeid hos Hundseth Mølle, mange motorer der som har behov for blant annet lagerskifte.
– Service på Claas skurtresker er også en del av jobben, og da kan det fort bli lange turer. Har vært ned i Østfold og i Sverige på skurtreskeservice, da sammen med folk fra CF Maskin, forteller Sondre Jerpstad.
Sondre legger til at han også har på lager og presser de fleste typer hydraulikkslanger, bare å ta kontakt.

 

Sondre er her i ferd med reparasjon av ei svær selvlessevogn, lagerbytte og diverse vedlikehold.

 

Bytte av topp-pakning er en stor jobb, verkstedeier Sondre venter på deler.

 

– Alle typer redskap repareres, her ei gjødselpumpe det skal skiftes lager på, sier Sondre Jerpstad.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse