Onsdag er det samenes nasjonaldag, bli med å feire

Onsdag 6.februar feires samenes nasjonaldag, da vaier det samiske flagget i vinden

NAMDALSEID

Hvert år feirer vi samenes nasjonaldag, eller samefolkets dag, 6.februar. Feiringen markerer at det den 6.februar i 1917 var 100 samer fra nord og sør samlet til «stormøte» i Trondheim. I 1992 vedtok den 15. Samekonferansen i Helsingfors, at samefolkets dag skal feires 6.februar.
Nasjonaldagen er felles for alle samer i Norge, Finland, Sverige og Russland og ble første gang feiret i 1993. I 2003 ble 6. februar offisiell flaggdag i Norge.

I år ønsker samene i Namdalseid og Saemien Åålmege (samiske menigheten) velkommen til sosialt samvær i kirkestua i Namdalseid onsdag klokka 17.
– Tanken er jo at mange kan komme til kirkestua på kaffe og kaker og feire dagen sammen med oss. Namdalseid menighetsråd og sokneprest Gunnar Einar Steingrimsson inviterer til kveldsgudstjeneste i kirka klokka 19. Alle velkommen, sier daglig leder for Saemien Åålmege Monica Kappfjell.

 

 

 

Annonse
.
.

Støtt lokalavisa

Lokalavisa #fjordtilfjord er en gratis nettavis som er åpen for alle. Men hvis du liker dette tilbudet kan du vise din støtte gjennom å tegne et frivillig abonnement. Du kan også overføre enkeltbeløp: https://fjordtilfjord.no/mitt-abonnement/

For lag, foreninger og virksomheter er det mulig å støtte oss gjennom å bli sponsor eller sette inn annonser hos oss: https://fjordtilfjord.no/profiler-deg-i-lokalavisa-fjord-til-fjord/

Tegn frivillig abonnement her:

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
Setup fee 
Valgt abonnement  
Coupon discount (%s) 
VAT (0%) 
Total 

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER