Onsdag var siste dagen på butikken for Kari

Statland og Buvik Sanitetsforening takket butikkeier Kari Porsanger for et viktig og godt utført arbeid, til venstre leder i Statland og Buvik Sanitetsforening Evelyn Engesdal, Synnøve Kaldahl, Annfrid Oksdøl, Rigmor Finnanger og Anne Pedersen

STATLAND

Butikkeier Kari Porsanger på Statland hadde sin siste ordinære åpningsdag torsdag 10.desember. Butikken har hun drevet i 24 år, men nå selges butikken og ny eier overtar på nyåret.

– Nå er det på tide å slutte for min del. Ny eier overtar og kontrakt skrives torsdag 17. og i dag onsdag er det siste handledagen med meg. I starten leide jeg butikken og i 2001 kjøpte jeg og stiftet Nerbutikken. Når ny eier kommer på nyåret blir det Coop Matkroken, sier Kari butikk på Statland.

Det var ganske så tomt i varehyllene på butikken onsdag, og det var Kari glad for.

– Ny eier har lovt å ta over varene som er igjen her, for når kontrakten skrives er det ikke mitt lengre. Nå har jeg hatt siste butikkdagen så nå er det åpent bare for posten til 31.desember, forteller hun.

Før og etter
Kari Porsanger sier at hun har en tidsrekning hun kaller «før og etter raset».

– Etter raset i januar 2014 gikk omsetningen ned med rundt 50 prosent. Alt og alle kom bort en stund, båtturistene og alt, det ble veldig stille og alt gikk skeivt. Før var det fullt kjør og travelt og jo travlere det var desto bedre. Vi hadde en og en halv stilling her i butikken over lang tid. Det sies at tiden leger alle sår, men det er vanskelig å bli ferdig med raset, psykisk blir jeg vel aldri ferdig med det, sier hun stille.

En tid etter at arbeidet etter raset var ferdig ble det arbeid med vegen i Sjøtrøa noe som førte til stenging av vegen og vareleveranser og kunder ble borte en tid.

– Det ble jo også en tid med motgang, men noen kunder var jo innom selv om varelageret krympet. Mange snudde når de ikke kunne kjøre nedover, men bygdas eldste dame på 80 år, Therese Bendiksen, gikk fra Fossekaill`n til butikken. «Æres den som æres bør». Takket være lojale kunder til butikken har det gått rundt gjennom åra og jeg er evig takknemlig til alle, sier Kari.

Det ei stor flott småbåthavn like ved butikken og forrige sommer var det godt besøkt av båtfolk både i hamna og i butikken.
– Men nå sist sommer reiste visst alle til Lofoten, smiler Kari.

Takk
På Kari sin siste dag som butikkeier møtte medlemmer i Statland og Buvik Sanitetsforening opp med blomster.

– Saniteten vil påskjønne deg Kari med blomster for et viktig og godt utført arbeid både i motgang og medgang. Vi blir uten butikk nå en tid til ny driver kommer, men vi håper inderlig at kundene kommer tilbake, sier leder i Statland og Buvik Sanitetsforening Evelyn Engesdal og ønsker god jul.

– Du må ta en titt i den ombygde oljebua «Doinnerihopp», der er det masse fint til julegaver, blant annet mye handarbeid laget av lokale damer, smiler Kari Porsanger og ønsker god jul!

– Dere er de siste kundene mine, sier Kari til Synnøve Kaldahl og Evelyn Engesdal.

 

Odd Halbostad henter pakke i postutleveringen, Kari har alltid en god replikk som fører til en god latter!

 

TAKKER FOR MEG! Har Kari skrevet nederst på åpningsplakaten.

 

I den ombygde oljebua «Doinnerihopp» ved butikken er det godt utvalg til julegaver, der er det åpent og betales med VIPPS.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse