Koronainformasjon fra Namsos kommune jula 2020

- Vi trenger din hjelp til å holde smittetallene fortsatt lave. Tusen takk for at du bidrar - og riktig god jul! (Foto: Svein Tore, 2019)

NAMSOS

Jula nærmer seg, og det vil bli en annerledes julefeiring for mange av oss. Her har vi samlet viktig informasjon for julefeiringa 2020.

Namsos kommune følger de nasjonale smittevernsbestemmelser og har ingen lokale tiltak utover dette. Husk at det fortsatt er lov til å kose seg i jula, selv om den blir spesiell og kanskje krevende for mange. Vi trenger din hjelp til å holde smittetallene fortsatt lave. Tusen takk for at du bidrar – og riktig god jul!

Skal du reise til Namsos i jula?
Mange planlegger å reise til Namsos kommune i jula, og det er vi glade for. Smittetrykket i Namsos er for tiden lavt og det ønsker vi at det fortsatt skal være. Det er derfor nødvendig at du som kommer reisende fra områder med høyere smittetall så langt som mulig reduserer risikoen for å ta med deg smitte hjem.

Før du reiser hit
Dersom du har luftveissymptomer, bør du teste deg og utsette reisen hjem til du får en negativ test. Dersom du allerede er i karantene, skal du ikke reise før karantenetiden er utløpt. Områder med vedvarende høy smitte eller smitteutbrudd er per dags dato Trondheim, Bergen, Oslo og Viken med omegn. For å begrense risikoen for å ta med deg smitte hjem til Namsos kommune bør du begrense sosial omgang i dagene før hjemreise og unngå å delta på fest eller andre sosiale sammenkomster. Selv om du har testet negativt er det viktig at du fortsetter å følge smittevernreglene og rådene som er gitt.

Trondheim er en av byene der mange fra Namsos kommune studerer eller jobber. Trondheim kommune opplever nå høyere smitte enn tidligere. Reiser du fra Trondheim til Namsos i jula må du derfor være nøye med å følge smittevernreglene. 

Når du er kommet hit
Smittetrykket i Namsos er for tiden som sagt lavt og det er ingen lokale smitteverntiltak utover de nasjonale. Allikevel vil denne jula bli annerledes også for oss som oppholder oss i Namsos kommune. Du kan ikke være sammen med like mange som du kanskje bruker å være i jula, men det er fortsatt lov til å kose seg og det er lov å pynte seg.

Hvor mange kan du treffe i jula?

  • Du må fortsatt begrense det totale antallet mennesker du har sosial kontakt med gjennom hele perioden, og ikke minst i førjulstiden.
  • Vi opprettholder anbefalingen om at man kan ha inntil 5 gjester til over nyttår.
  • På to av dagene åpner vi for inntil 10 gjester. Det betyr altså inntil 10 gjester på julaften og nyttårsaften, eller to andre dager som man velger selv i løpet av perioden.
  • Det må alltid være minst en meters avstand mellom alle som ellers ikke bor sammen. Dette gjelder både når man sitter til bords, når gavene deles ut og når julekakene kommer fram.
  • Klarer du ikke å gjennomføre juleselskapet med minst en meters avstand hvis du inviterer 10 gjester, må du invitere færre.
  • Hvis du kommer fra områder med høy smitte, bør du holde 2 meter avstand til folk i risikogruppen.

Kan jeg teste meg eller kontakte dere i kommunen i jula?

Både koronatelefonen, 991 52 745, og teststasjonen er åpen alle dager i perioden 24. desember til 1. januar.

Testing
Teststasjonen vil bemannes alle dager, inkludert helligdager, i jula fra klokken 12 til klokken 15. Testkapasiteten vil utvides ved behov.

 

Ann Evy Duun
Kommunalsjef kultur og inkludering

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse