Pensjonerte ansatte og lærere fikk se den nye skolen, – en fryd å være her

Disse pensjonerte rektorer, ansatte og lærere møttes i Namdalseid skole tirsdag, bak fra venstre Lillian Staven, Anne-Birgit Bolstad, Ragnar Trefjord, Hartvik Eliasson, Helge Enoksen, Heidi Furre og Anne Grete Petersen. Andre rekke fra venstre Inger Moen, Åse Hagen, Helen Nordaune, Liv Brørs, Sylvi Fagerheim, Ann Jorid Resell, Marit Holien, Sollaug Kolstad og Gudmund Thorsen. Foran fra venstre rektorene Agnar Moe, Trine Risan og Petter Rinnan

NAMDALSEID

Tirsdag ettermiddag var det endelig mulig å få vise fram den nye skolen i Namdalseid for inviterte pensjonerte rektorer, lærere og andre ansatte. Tidligere rektor Trine Risan hadde æren av å ønske velkommen og å guide følget rundt i skolebygget.

– Vi flytta inn i den nye skolen i februar 2020 og like etterpå ble det restriksjoner og stengt skole på grunn av korona. Nå er tiden endelig inne til å invitere til visning av dette flotte skolebygget og vi starter i amfiet som har plass for alle elevene her ved skolen. Vi er veldig krye av denne flotte skolen vår, sa Trine blant annet.

Omvisning
Trine var god til å fortelle om skolen rom for rom og kantina med kantinekjøkken og like innenfor der et flott bibliotek.

– Kantina er nå endelig tatt i bruk og her er det plass for ett klassetrinn, forteller hun.

Klasserommene fikk også sin presentasjon og de pensjonerte lærerne lot seg imponere.

– Æ føle med dåkk at alt er helt toppers her med den nye skolen, sa tidligere rektor og skolesjef Petter Rinnan.

Elevene er også glade i skolen sin og de passer på hverandre på den ene og andre måten.

– De passer på hverandre og passer på skolen slik at ingen ting blir ødelagt, sier Trine.

Det største var nok å få se den lenge etterlengta idrettshallen i bygda.

– Her er det imponerende stort og flott!

Gjestene var innom skolekjøkkenet, musikkrommet der det også var undervisning, personalrommet hadde gode sofaer og stoler og alle var de mektig imponert av alt de så og hørte.

Tilbake i amfiet tok den nytilsatte rektor Arne Bratberg ordet.

– Det er artig at så mange kunne komme for å se den nye Namdalseid skole. Jeg søkte og fikk rektorjobben etter Trine. Det er jeg veldig glad for, her er en flott skole med 155 elever og et stort flott uteanlegg. Jeg har kommet i god dialog med de ansatte og trives veldig godt sammen med elevene, sier rektor Arne.

– Det er en fryd å være her og gratulerer med en flott skole. Skulle vært yngre nå, smiler Marit Holien.

Til underholdning viste lærer Camilla Fellmann Kristiansen en film hun laget i «koronatiden» om de fire idrettsheltene som er avbildet i amfiet. Musikalsk innslag var ved Alma Bulling,hun framførte «Til Elise» på piano.

Mat og taler
Er det invitert til fest så skal det også være bespisning. Snitter, kaker og kaffe ble servert og det var tid for noen taler. Først hadde undervisningsinspektør Gunnhild Kaldahl en hilsen:

– Skolen har fått en hilsen fra tidligere lærere og rektor Kari og Arne Fossvik: «Vi skulle så gjerne vært på skolen i dag, men på grunn av årstida med varierende føre så vi oss ikke i stand til å kjøre oppover. Vi fikk en fin omvisning i den nye skolen i sommer. Vi jobbet ved Namdalseid skole i 27 år. Namdalseid er ei flott bygd å vokse opp i, var det også for våre barn. Vi ønsker lykke til med dagen og treffet».

Selv om det for de pensjonerte lærerne er mange år siden de slutta i yrket har de gode minner fra tida de jobbet ved skolen i Namdalseid.

– Det er faktisk 28 år siden jeg slutta i skolen. Tida her i Namdalseid er den beste tida jeg har hatt i livet, vi trivdes veldig godt her. Det var en trivelig ny skole i 1970, her var det ungdomsskole og lørdagsfri, et stort pluss. I tillegg var det nybygde lærerboliger. Takk for mange givende år til alle. Til dere som jobber her i dag; her har dere et flott anlegg dere kan være veldig stolte av, sa Sylvi Fagerheim blant annet.

– Vi kom hit fra Verran i 1970 og hadde planlagt å være her i fire år, vi flytta herfra etter 30 år. Elevtallet var da rundt 300 for ungdomstrinnet fra Statland gikk også her da. Gratulerer med skolen og et fantastisk uteområde. Det var trivelig å komme hit å treffe tidligere kolleger og å få se skolebygget. Ei skikkelig fin opplevelse å se hva som har skjedd her i «Fallhølet», sa tidligere rektor Petter Rinnan.

– Fint å få invitasjon hit i dag og å få hilse på tidligere lærerkolleger, og de yngre lærerne også. Vi har vært her på Namdalseid fra 1971, i 50 år, og vi gleder oss over en slik fin og stor skole. Pris dere lykkelig over at dere har jobb her i Namdalseid, smilte Ragnar Trefjord.

Omvisning i skolebiblioteket.

 

Rektorkontoret måtte beskues, Agnar Moe, Trine Risan og i stolen Petter Rinnan. Fin utsikt!

 

På omvisningsrunden møtte de på lærerne som hadde møte, Sollaug Kolstad, Petter Rinnan, rektor Arne Bratberg, Gunnhild Kaldahl og Lillian Staven i fremste rekke.

 

En tur innom personalrommet.

 

I lagerrommet i idrettshallen måtte tidligere handballspillerne Ann Jorid Resell og Marit Holien leike seg.

 

Alma Bulling framførte «Til Elise» i amfiet, vakkert!

 

Fire rektorer samlet, Trine Risan, Petter Rinnan, Arne Bratberg og Petter Rinnan.

 

Maten klar, Gunnhild Kaldahl, Tove Trefjord og Tove Iversen serverte.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse