Pensjonister la høstturen til Namdalseid, Langvassheimen var første stopp

- Langvassheimen var et flott turmål, var de enige om Pensjonistene fra Høylandet. T.v. Fjelloppsynsmann Harald Røthe, guide Per Arve Lie. Fremste rekke f.v. leder Høylandet Frivilligsentral Toril Kjøglum, leder Høylandet pensjonistlag Turid Boldemo, leder Øvre Høylandet pensjonistlag Ole Flakken og turleder Synnøve Almås

 

LANGVASSHEIMEN

Som så mange andre pensjonistlag bruker også pensjonister fra Høylandet å ha sine turer. Høstturen la de til Namdalseid, Langvassheimen og områdene rundt fasinerte pensjonistene «nordant».

– Denne turen er et samarbeid mellom Høylandet pensjonistlag, Øvre Høylandet og Kongsmoen pensjonistlag og Høylandet Frivilligsentral. Vi bruker å ha en vårtur og en høsttur og til høstturen ble Namdalseid valgt. Man trenger ikke å reise så langt for å få fine opplevelser, og her skin jo sannelig «Hålloinsola å, smiler leder i Høylandet Frivilligsentral Toril Kjøglum.

Tidligere skogstut
De 17 gjestene fra Høylandet ble guidet av Per Arve Lie og på Langvassheimen var det Fjelloppsynsmann Harald Røthe som var vert. Han orienterte om Langvassheimen og at den i nyere tid har blitt et ettertraktet selskapslokale og møteplass i tillegg til innlosjeringer under jakt og fiske i området. Noen av gjestene hadde vært på Langvassheimen tidligere, men en kar hadde vært der noe mer enn de andre i laget.

– Jeg gikk på Skogskolen på Steinkjer, vi ble kalt for skogstuter, og da var vi her ute på Langvassheimen og hadde praksis om våren og sommeren. Husker godt tømmerhogging, skogsgrøfting, tynning av plantefelt og planting. Tømmermålinger sammen med Arne Bøgseth, Inge Buvarp og Ole Nygård og jeg ble kjent med flere Eidbygger både i skogen og utenom skolen. Vi hadde idrettsstevner, stutstevner, med mange gode konkurranser mot ungdommene fra bygda. En gang gikk vi til Inge Buvarp for å delta i et idrettsstevne på Namdalseid. Jeg har mange gode minner fra Langvassheimen, forteller Joar Grongstad som gikk ut av Skogskolen våren 1954.

Etter kaffe og prating på Langvassheimen ble det tid til en snartur innover til Finnvollvatnet, en flott plass å sette punktum for en snartur på fjellet i Namdalseid.
De trivelige pensjonistene fra Høylandet fortsatte turen i bygda der de fikk se hvor den nye Namdalseid skole bygges, en tur opp til det flotte helsetunet, kirka og de avsluttet turen med middag på Lensmannsgården.

Fjelloppsynsmann Harald Røthe var vert på Langvassheimen.

 

Med tretti års forskjell ble de uteksaminert fra Skogskolen, i 1954 Joar Grongstad og i 1984 Harald Røthe. Her foran Barthstu.

 

En flott tur på Vesterfjellet ble avsluttet ved Straumen og Finnvollvatnet.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse