Endelig er skolevegen trygg, ordføreren serverte boller og julebrus

Offisiell åpning av gang og sykkelveg Berre-Fallet, fra venstre: Oliver Hammer Berre, Egil Utseth fraTrøndelag fylkeskommune, Odd Magne Berre, Stefan Skulstad, Iver Martin Berre, Janne Hammer, Lukas Hammer Berre, ordfører Steinar Lyngstad, Tobias, Anders og Margit Altin Skulstad

NAMDALSEID

Det har tatt over tretti år før gang/sykkelveg ble en realitet fra Berrekorsen til Fallet. Nå har den nye vegen stått ferdig en tid med asfalt og skikkelig lys. Mandag kveld var det offisiell åpning av gang/sykkelvegen ved ordfører Steinar Lyngstad.
Nå trenger ikke de fem barna på Berre å gå langs den sterkt trafikerte Fv17 når de skal på skolen.
– Endelig er barna trygge på sin skoleveg, vi engster oss ikke for trafikken lenger, sier foreldrene på Berre.

– Denne vegen har Namdalseid kommunestyre hatt øverst på lista over trafikksikkerhetstiltak på fylkeskommunale veger i mange år. Så i kjølvannet av at Nord- og Sør-Trøndelag ble ett fylke, reiste fylkespolitikere med ansvar for veg, rundt til kommunene og spurte hva vi var mest opptatt av innen vegsektoren. Svaret fra meg var gang- og sykkelveg på strekninga Fallet og Berre. Fylkestinget satte da av en million kroner som var overskuddet fra 2017. Dette forutsatt at Namdalseid kommune bidro med samme beløp. Selv om dette er et fylkeskommunalt ansvar så kommunestyret nå en mulighet å få gjennomført tiltaket som et spleiselag. Nå er det bygd en trygg og sikker gang og sykkelveg. Da klipper vi snora og erklærer vegen for åpnet, smilte ordfører Steinar.

To generasjoner Berre har ventet på denne vegen i 30 år og nå er den endelig et faktum.
Gang og sykkelvegen er 250 meter lang og fikk en kostnad på 1,7 millioner kroner. Ordføreren takket, på vegne av Namdalseid kommune, Trøndelag fylkeskommune seksjon veg ved Egil Utseth for godt samarbeid og Klingen maskinentreprenør AS på Spillum.
– Takk også til dere på Berre som har vært så tålmodige. Man venter ikke forgjeves den som venter på noe godt, slik som denne trygge og trafikksikre vegen. Nå må vi ha boller og julebrus, sa Steinar og serverte godsakene.

– Nå har vi en lys og fin veg til skolen, dette ble skikkelig bra, smiler barna som går i 1.-9.klasse.

Takker ordføreren for ny gang og sykkelveg, fra venstre Margit, Anders og Tobias Altin Skulstad, ordfører Steinar Lyngstad, Oliver og Lukas Hammer Berre.

 

Fra venstre: Anders Altin Skulstad, Margit Altin Skulstad, Tobias Altin Skulstad, Lukas Hammer Berre og Oliver Hammer Berre er fornøyd med ny og lys skoleveg.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse